Tips om zelf je tuin op te knappen

Je tuin opknappen? Zo doe je dat eenvoudig zelf.
Ben je op zoek naar tips om zelf je tuin op te knappen? Je tuin opknappen hoeft zeker niet lastig te zijn. Met mooi douglas hout en andere materialen kun je werkelijk veel bereiken. In dit artikel vertellen wij jou hoe je op een eenvoudige manier je tuin kunt opknappen, zodat je straks geniet van al het moois dat je zelf gecreëerd hebt. Lees snel verder en ontdek meer!

Ga voor een eenvoudige basis tuin

Er zijn diverse soorten tuinen waarbij de ene tuin nog uitgebreider is dan de andere tuin. Wil je liever niet teveel geld kwijt zijn, dan is een basis tuin een goede oplossing. Hiermee bedoelen wij ook wel een tuin met nette tegels, wat groen in de vorm van gras en wat bloemen en planten. Wat je verder nog kunt doen, is de tuin nog wat opfleuren met een mooie tuinset, leuke bloempotten en andere accessoires.

Zaai zelf gras

Je kunt kunstgras of graszoden kopen, maar deze zijn vaak vrij prijzig. Wanneer je niet over het budget hiervoor beschikt en alsnog mooi gras wilt, kun je ook gewoon zelf gras zaaien. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is graszaad. Het is echter wel van belang dat je geduldig bent en aandacht besteed aan de verzorging van het gras. Het moet namelijk regelmatig gemaaid worden, worden bemest en besproeid. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat je gras sneller kapot zal gaan.

sfeer in je tuin

Stek je planten

Wil je ook niet teveel geld uitgeven aan nieuwe planten? Dan kun je ook planten gaan stekken. Dit kost enigszins tijd, maar het zal je zeker geen geld kosten. En je kunt het ook nog eens eenvoudig zelf doen. Wat erg leuk is aan stekken, is dat je straks weer gewoon de originele plant hebt. Hierdoor kun je meerdere van dezelfde planten kweken en je tuin opfleuren met wat groen.

Maak je eigen tuinset

Wil je optimaal van je eigen tuin kunnen genieten, dan is het ook fijn om een plekje te creëren waar je kunt ontspannen. Daarom is het zeker aan te raden om een overkapping van rabat te maken met daaronder een tuinset. Je kunt eenvoudig zelf een bankje of tuinset maken van wat pallets die je op elkaar stapelt. Deze schuur je vervolgens af en voorzie je van wat verf. Koop er nog een paar gezellige kussens bij en het hele plaatje is compleet.

Ga ook aan de slag met onze tips en knap zelf je tuin op. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121