Kies het huisnummerbord dat bij je past

Op de vraag wat het mooiste huisnummerbord is, is geen antwoord te geven. Iedereen vind iets anders mooi en bovendien hangt het samen met het soort huis dat je hebt. Daarom een overzicht met de verschillende mogelijkheden. Zo hopen we dat jij eveneens een bord vindt dat bij jou en je huis past.

Je kunt een keuze maken uit:

  1. Naambordjes
  2. Huisnummerborden 
  3. Plaknummers 

De naambordjes

Een nieuw naambordje koop je niet zomaar. Meestal ga je er eentje kopen als je een nieuw huis gaat betrekken of als je woonsituatie is veranderd. Als je gaat samenwonen of er een kindje is geboren bijvoorbeeld. Dat soort gelegenheden zijn bij uitstek de momenten waarop je een nieuw naambordje op wilt hangen. Je bent trots, en terecht, en wilt dat laten zien. Het naambordje geeft dan ook best persoonlijke informatie weer. De keerzijde daarvan is dat er eventueel misbruik van gemaakt kan worden, zoals bij verkoop aan de deur weleens gebeurd. Met een meer globale naam aanduiding voorkom je dit. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan ‘familie Van Lunteren’ in plaats van ‘Wesley, Desirée, Tom en Fleur van Lunteren’ (om maar eens wat te noemen).

huis kopen

De huisnummerborden

Bij dit type nummerbord geef je alleen het huisnummer aan; alleen de cijfers dus. Er zijn verschillende groottes te verkrijgen. Van 10 tot en met 30 centimeter en in diverse lettertypen. Ook qua materiaalkeuze kun je alle kanten op. Wat denk je van: aluminium, metaal, rvs of zink. Zelfs een huisnummerbord van beton is mogelijk. Door een ander materiaal te gebruiken, creëer je een heel andere uitstraling.

  • Voor een postbode, pakket- of boodschappenbezorger is het handig als het huisnummer lekker duidelijk is. Ze hoeven dan niet te zoeken naar het juiste adres, maar zien dit in één oogopslag.
  • Kiezen voor een lekker opvallend huisnummerbord, is ook een statement waarmee je je huis op laat vallen tussen alle andere huizen.

De plaknummers

De laatste nummers waar we aandacht aan willen schenken, zijn de plaknummers. Dit type nummer kun je op een brievenbus of deur plakken. Of op alle andere plekken waar je ze wilt hebben natuurlijk. Het grote voordeel is dat je geen gaten in de muur maakt. Qua uitstraling zijn ze nog steeds erg stijlvol en ze doen zeker niet onder voor de andere huisnummerborden. Je hoeft dus niet meer te kiezen voor saai plastic witte cijfers; chroom, grijs, zwart, goud of brons zijn kleuren die jouw huis de uitstraling geven die het verdient.

Tot slot

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je iets kiest waar jij blij van wordt en wat je mooi vindt. Je ziet het per slot van rekening elke dag als je thuis komt en de sleutel in het slot van de voordeur steekt. En dan kan het dus maar beter een beetje mooi zijn!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207