Je huis inrichten met plaats voor je hobby’s

Dit is een super praktisch blog met diverse tips voor het inrichten van je woning waarbij je meer dan voldoende plaats creëert voor het opbergen van je hobby’s.

Ben jij ook zo’n puzzelaar? Of doe je aan schilderen op nummer? Of misschien ben je meer van de bordspelletjes, van de treinen of van het lezen van een goed boek? Hoe jij je vrije tijd ook vult, het is prettig om in huis ruimte te hebben om al de spullen waar je plezier aan beleeft netjes op te bergen. Deze tips zijn dan ook een welkome aanvulling op de standaard blogs over het inrichten van je huis.

Handige hulpjes voor het inrichten van je huis

De trolley

Een verrijdbare keukentrolley is ideaal voor schilderspullen. Omdat de trolley meerdere verdiepingen heeft, kun je er lekker veel op kwijt. Bovendien is het gemakkelijk te verplaatsen en omdat het bij schilderen aankomt op de juiste lichtinval, beweeg je gemakkelijk met het licht mee.

Bakjes in allerlei soorten en maten

Kleine plastic verdeelbakjes daarentegen zijn erg handig bij een hobby zoals Diamond Painting.  Door alle vakjes in zo’n doosje kun je de verschillende kleuren goed bij elkaar houden en raken de kleuren niet door elkaar heen. Net als bij puzzelen is een speciale mat waar je het canvasdoek op kunt rollen, een handige accessoire.

Manden van rotan of riet

Ronde of vierkante manden van een natuurlijk materiaal zoals riet zijn praktisch als je grotere onderdelen op wilt bergen voor bijvoorbeeld een hobby zoals het bouwen met lego of met blokken. Dit soort manden op zich zijn een echte eye-catcher in je interieur en kunnen daarom prima een plaatsje in een open kast krijgen.

De veelzijdige salontafel

Een andere oplossing voor het combineren van enerzijds een praktische opbergmogelijkheid en anderzijds een mooi meubelstuk, is bijvoorbeeld het gebruiken van een leuke kist als salontafel. Je kunt er diverse spullen in kwijt zoals bijvoorbeeld een wii spelcomputer of naaigerei. De ideale combinatie als je het mij vraagt, helemaal als je er wieltjes onder bevestigt zodat je het kunt verplaatsen als je een spelletje tennis tegen de tv wilt doen.

Wees creatief als het gaat om opbergen

kast opruimen

Hoe langer je erover nadenkt, hoe meer je zult merken dat je tot creatieve oplossingen komt. Of het nu gaat om hobby’s van jezelf of om speelgoed van de kinderen; je kunt het in huis gezellig en opgeruimd houden. Door niet meteen allerlei saaie plastic dozen te kopen, maar door even na te denken over een andere manier van opruimen, zul je zien dat er veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie dacht. Ik hoop dat het door het lezen van dit blog duidelijk is geworden en je inspiratie hebt gekregen.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207