Een fauteuil past bij iedere stijl en in ieder huis

Fauteuils zijn zo leuk! Je kunt er echt alle kanten mee op. Ze vormen een mooie eyecatcher in je woonkamer en zitten heerlijk comfortabel. Met een fauteuil kun je de opstelling van de zitplaatsen in huis net wat flexibeler maken. Maar eigenlijk staat hij overal in huis. Bijvoorbeeld in je werkkamer. En zet je hem naast je boekenkast samen met een klein tafeltje? Dan heb je een ultieme relaxplek.

Fauteuils zijn al jarenlang op de markt. Veertig jaar geleden kwam je ze al in vrijwel iedere huiskamer tegen. Daardoor is er inmiddels een gigantisch aanbod. Zowel wat betreft nieuwe als tweedehands exemplaren. Vaak kun je tweedehands hele leuke vondsten tegengekomen. Soms zelfs echte design fauteuils. Ook al zijn ze vaak wat ouder, toch kun je ze gerust kopen. Design fauteuils zijn van een ontzettend goede kwaliteit. Ze zijn gemaakt van materialen die heel erg lang mee gaan.

Welk soort fauteuil is voor jou belangrijk?

Als je een fauteuil wilt kopen, dan is het allereerst belangrijk om te bepalen welk soort je graag wilt hebben. Kies je voor een loveseat, een relaxfauteuil, loungestoel, of een ‘gewone’ fauteuil? Zie je jezelf al helemaal zitten met een goed boek of voor Netflix in de relax-modus? Kies dan voor een fauteuil met hoofd- en voetenondersteuning. Ook in een kleinere woonkamer kan een fauteuil een prachtige toevoeging zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de combinatie tussen een kleine bank en een fauteuil. Dat zorgt voor een flexibele, gezellige opstelling.

Hippe fauteuils

Wil je echt helemaal meegaan met de laatste trend? Kies dan voor een zachte ‘teddy’ fauteuil. Al dan niet in combinatie met zachte stoelen. Deze stof trekt alle aandacht en zit ook nog eens superzacht en comfortabel. Bovendien kun je de zachte stof hartstikke makkelijk combineren met de andere materialen in je huiskamer. Ook fauteuils met ronde vormen zijn anno 2022 helemaal hip!

Welk materiaal kies je?

Ronde stoel in je interieur

Bedenk daarna welk materiaal jouw voorkeur heeft. Een belangrijke keuze daarbij: ga je voor stof of voor leder? Zachte stoffen zitten heel erg lekker. Nadeel is wel dat je snel vlekken op de stof krijgt, die niet altijd gemakkelijk te verwijderen zijn. Wil je op safe spelen? Kies dan voor leder. Leder is wat koeler dan stof, maar heel gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Met leder kun je ook heel leuk afwisselen. Bestaat je inrichting voornamelijk uit zachte kleuren? Dan staat een lederen fauteuil daar echt superstoer bij.

Wil je een speciale functie?

Er zijn fauteuils te koop met allerlei handige functies. Zoals een relaxfauteuil met verstelbare onderdelen en/of een draaifauteuil. Voor oudere mensen, die het lastig vinden om overeind te komen, zijn er speciale ‘sta op-fauteuils’. Deze komen een beetje omhoog, zodat het gemakkelijker wordt om op te staan.

Zo is er echt voor ieder interieur, voor iedere smaak en voor ieder huishouden een geschikte fauteuil te vinden. Doordat je zowel kunt kiezen voor nieuw als tweedehands is het aanbod echt ongelooflijk groot. Dus waar wacht je nog op?

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101