De voordelen van composiet vlonderplanken

Ga je een terras maken? Of heb je een overkapping geplaatst? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goede manier om de vloer te leggen. Wat dacht je van een vloer van composiet vlonderplanken? Met deze soort planken heb je veel voordelen die hardhout of natuursteen niet hebben. Daarnaast geeft het je terras een zeer leuke een aangename sfeer mee. In dit blog artikel vertellen we je de voordelen van het gebruik van composiet vlonderplanken.

Veilig gebruik van vlonderplanken

Een van de grootste voordelen van composiet vlonderplanken is dat ze enorm veilig en kindvriendelijk zijn. Er zijn namelijk geen splinters te vinden in het materiaal. Daarnaast wordt het ook niet glad als het bijvoorbeeld heeft geregend. Heb je rondrennende kinderen in de tuin? Dan is het niet wenselijk om een gladde vloer te hebben. Met bijvoorbeeld het gebruik van natuursteen kan dit wel het geval zijn. Met een composiet vlonderplanken vloer voorkom je dit probleem direct!

Een onderhoudsvrije vloer leggen

Voor een vloer is het van belang dat deze onderhoudsvrij is. Een composiet vlonderplanken vloer past hier perfect in. Je hoeft hem namelijk niet te lakken of te schuren. Het schoonmaken van de planken doe je simpel en snel met een hogedrukspuit. Dit wordt afgeraden bij bijvoorbeeld een houten terras. Naast dat composiet vlonderplanken onderhoudsvrij zijn, behouden ze ook nog eens de kleur die ze vanaf het begin af aan hebben. Enkel de donkerste planken kunnen na het eerste seizoen een tikkeltje lichter worden. Na dit eerste seizoen wordt de kleur echter behouden.

tuinbank

Betaalbaar met een makkelijke montage

Ben je op je uitgave aan het letten? Dan is een composiet vlonderplanken vloer perfect. Het is namelijk enorm goed betaalbaar voor iedereen. Daarnaast is het monteren van de vloer ook erg gemakkelijk. Dit kun je gewoon zelf doen, waardoor je geen extra vakmannen in hoeft te schakelen. 

Bestand tegen verschillende weersinvloeden

Tot slot is een composiet vlonderplanken vloer bestand tegen alle verschillende weersinvloeden. De planken worden bijvoorbeeld niet aangetast door zout water of chloor. Je kunt de vloer dus gemakkelijk laten verregenen of een zwembadje met chloor in de buurt plaatsen. Daarnaast is de vloer een zeer duurzame oplossing. Het is ecologisch en recyclebaar. Tevens blijft het ook nog een zeer lange periode goed voor je terras. Wil jij niet meerdere keren de vloer van je terras vervangen? Dan zijn composiet vlonderplanken perfect voor jou!

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101