Waarom een kinderkussen bestellen voor je kind?

Er komt een moment dat uw baby geen baby meer is. Hierdoor veranderen er een aantal zaken. Zo ook het slapen. Wanneer je kindje de leeftijd van ongeveer 2 jaar bereikt, zal het met een kinderkussen willen slapen. Dit gebeurd bij alle kindjes op een eigen tempo. Wanneer je begint te merken dat je kindje met een dekentje of zijn handjes onder het hoofdje begint te slapen, is het verstandig om deze een kinderkussen te geven. Dit is namelijk het moment dat het lichaam groter wordt ten opzichte van het hoofdje. Een groot hoofdkussen is op dit moment nog niet nodig.

Wat doet een kinderkussen precies?

Een kinderkussen is er voor gemaakt om het hoofdje van het kindje te ondersteunen tijdens het slapen. Dit is nodig omdat het lichaam groter wordt. Hierdoor kan het hoofdje tijdens het slapen niet meer recht liggen. Een kinderkussen brengt hier ondersteuning aan. Een ze zijn altijd kleiner dan een volwassen kussen, omdat het natuurlijk om een kleiner persoon gaat. Ook zijn ze veelal voorzien van een katoenen vulling. Deze vulling is namelijk goed ademend, waardoor het kindje niet kan stikken in het kussen. Daarnaast zorgen deze vullingen er ook voor dat het makkelijk wasbaar is en het ook vaak anti-allergisch is. Tot slot zijn de kussens vaak dunner gevuld dan kussens van volwassenen.

Verschillende soorten kinderkussens

Er zijn twee verschillende soorten die je kunt kopen. Een hoofdkussen van 400 gram of een kussen van 1000 gram. Voor sommige kindjes is het namelijk het beste als het hoofdje op een relatief vlak oppervlakte ligt. Wanneer dit voor uw kindje het geval is, kunt u het beste een kinderkussen van 400 gram kiezen. Dit ondersteunt het hoofdje namelijk lichtjes, waardoor het voor het kindje niet onnatuurlijk aanvoelt. Merk je dat uw kindje meer steun dan dit nodig heeft? Dan kunt u kiezen voor een hoofdkussen van 1000 gram. Dit biedt namelijk een optimale steun voor ieder kindje. Let dus goed op het gewicht als je een kussen gaat kopen van de kinderkamer.

nieuw matras kiezen

Het onderhouden van een kinderkussen

Het onderhouden van een kinderkussen is niet erg moeilijk. Je kunt het kussen regelmatig opschudden. Daarnaast is het ook verstandig om hem af en toe te laten luchten. Zitten er vlekken op het kussen en is het vies geworden? Je kunt hem gewoon uitwassen in de wasmachine op 60 graden. Droog hem wel op een wat lagere temperatuur. Lees hiervoor uiteraard altijd even de wasvoorschriften op het kussen zelf.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 91