Slimme manieren om je interieur een nieuwe look te geven

We herkennen het allemaal wel, ons huis is fijn maar toch zouden we graag iets veranderen. En dan het liefst zonder daar enorm veel geld aan uit te geven of heftig te gaan verbouwen. Maar kan dat wel en hoe doe je dat dan? Zeker kan dat. Allereerst kun je beginnen met de basis. Bijvoorbeeld in de woonkamer, wat zou je graag willen of wat ontbreekt er nu? Je kan namelijk met een nieuwe kleur op de muur, of een leuk behangetje op één muur en bijpassende accessoires (denk aan kussen, vazen, een nieuw vloerkleed) al een heel groot verschil maken. Zonder ingrijpende verbouwingen en enorme kosten. Ook het anders indelen van de meubels in je woonkamer kan helpen. Kijk kritisch, is de speelhoek voor de kinderen nog we nodig of spelen ze nu in hun eigen kamer? De administratie op de eettafel, moet dit daar liggen of is daar een andere ruimte voor? Ruim overbodige zaken op en kijk ook naar je verlichting of naar je binnendeuren, is het praktische en nog ook nog trendy?

Vervangen of verven van je deuren

binnendeuren in huis

Wil je iets meer aanpakken dan een verfje dan denk eens aan het vervangen van de binnendeuren, of het laten plaatsen van binnendeuren op een plek waar die nu niet zijn. Andere binnendeuren hoor ik je denken? Zeker, dat maakt een enorm verschil. Heb je nu dichte en eenvoudige deuren, bedenk dan eens wat een verschil het maakt als je deze vervangt voor bijvoorbeeld stalen binnendeuren met glas. Of plaats en-suite deuren om de eetkamer af te kunnen sluiten van de woonkamer. Bedenk wat een effect het kan hebben als je prachtige houten deuren plaats, op een leuke staldeur die je open kan schuiven. Scheel ook ruimte en is dus praktisch. Binnendeuren kunnen echt een statement maken zonder dat het heel veel werk kost. Misschien lenen niet al je deuren zich ervoor om ze te vervangen, maar kijk ook hier kritisch. Niet alles hoeft in één keer. Begin daar wat je het meest irriteert en oriënteer je goed op de keuze die er is in binnendeuren. Want die is zeer uitgebreid, binnendeuren zijn er in diverse maten, kleuren en materialen. De manieren van plaatsen zijn eenvoudig en met het juiste beslag worden jouw binnendeuren een blikvanger.

Een stijlvolle hal

Als je andere ruimtes dan de woonkamer aan wilt pakken voor een vriendelijk budget, kijk dan altijd naar de combinatie van praktisch en stylish. Zoals bijvoorbeeld de hal, het eerste wat mensen zien als ze je huis binnenkomen, maar ook een verzamelplak van jassen, tassen en schoenen. Niet elke hal is geschikt voor een enorme kast, maar met een praktische kapstok en een schoenenkast kom je een heel eind. Wellicht is er ruimte voor een spiegel, die de ruimte optisch groter maakt en voor een wandplak met accessoires. Een grote rieten mand voor de paraplu’s en wellicht de sjaals staan ook leuk. Een andere lastige plek is de badkamer, als deze technisch nog in orde is maar je de tegels bijvoorbeeld niet mooi vindt, bedank dan dat bijvoorbeeld een ander wastafelmeubel bijpassend bij de tegels als een groot verschil kan maken. Evenals wat leuke accessoires, zoals een vaas met kunstbloemen.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99