Je woonkamer inrichten wordt wel heel simpel met deze tips

Ben jij ook zo’n fan van het bekijken van woningwebsites zonder dat je verhuisplannen hebt? Het is voor veel mensen een hobby. Lekker binnen spieken bij andere huizen en ideetjes opdoen voor je eigen interieur.  Je kunt er ongemerkt veel tips vinden en je woonkamer inrichten op de manier zoals deze het best bij jou en de vorm van je huis past. In dit blog daarom een aantal tips die rechtstreeks van huizenverkopers komen.

De eetkamer als middelpunt

Sommige trends gaan decennia mee. Neem de eetkamer bijvoorbeeld. Vroeger was dit al de verzamelplek voor de, indertijd, grote gezinnen. De woonkamer was voor de visite, voor de zondagmiddag of voor andere meer speciale gelegenheden. Een paar jaar daarvoor was dat onderscheid zelfs nog groter door het gebruik van de zogeheten ‘opkamer’. Deze kamer lag hoger dan de andere kamers in het huis omdat de kelder eronder lag. Het was te bereiken met een paar traptreden of een opstapje. Het gebruik van de opkamer varieerde, maar het werd meestal ingezet als ‘nette’ kamer.

Inmiddels wordt de eetkamer meer en meer bij de woonkamer betrokken. Het is, samen met de keuken, een verlengstuk van de woonkamer geworden. Des te belangrijker is het om een mooie tafel en leuke eetkamerstoelen aan te schaffen.

De tips voor de ruimte waar je eet:

eettafel
  • Als je tafel geschikt is om 6 eettafelstoelen aan te zetten, adviseer ik zeker om dat te doen. Het laat de ruimte optisch groter lijken en het nodigt uit om gezellig te tafelen.
  • In een rechthoekige ruimte ligt het voor de hand om een langwerpige tafel te kiezen. Dat doet de ruimte nog langer lijken. Je kunt echter ook eens kiezen voor een ronde tafel. Dat oogt compacter en je kunt er gemakkelijk een stoel tussen schuiven als er onverwacht meer mensen blijven eten. Een ovale tafel is natuurlijk ook een optie, door de ronde hoeken geeft het een zachtere uitstraling.
  • Zorg ervoor dat je zo min mogelijk tegen de rugleuning aankijkt als je de ruimte binnenkomt. Dat werpt visueel een drempel op. Het geeft een ruimtelijker beeld als je over de tafel heen kunt kijken.
  • Kies eens voor kleur. Eetkamerstoelen zijn te verkrijgen in een diversiteit van kleuren. Een sprankje kleur kan de hele inrichting van de woonkamer opfleuren.
  • En wie zegt dat de stoelen allemaal hetzelfde moeten zijn? Als je wat uitbundiger wilt doen, kun je er natuurlijk prima voor kiezen om te variëren met de keuze van je stoelen. Een dichte of een open rugleuning, een stoel van stof of leer. Het kan allemaal gebroederlijk naast elkaar staan en zorgt voor een wat lossere sfeer.
  • Tot slot: een kleed onder je tafel en stoelen bakent de ruimte af, zorgt voor geluiddemping en is de finishing touch. Overigens wel alleen aan te raden als je een nette eter bent!

Het is een blog geworden met aardig wat tips voor het inrichten van je eetkamer. De woonkamer inrichten door het zitgedeelte perfect af te stemmen en de juiste banken te kiezen, bespreken we vast in een ander artikel 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207