Koken met een combimagnetron

Laat ik dit blog beginnen met een bekentenis. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n keukenprinses en kan ook echt niet goed koken. Ik rommel meestal maar wat aan. Het volgen van de instructies op een recept resulteert meestal in een vrije interpretatie waarbij de grammen suiker gehalveerd worden en de andere ingrediënten naar eigen inzicht worden verdubbeld. Meestal lukt het verrassend goed, dus ik zal uiteindelijk toch wel iets goed doen. Misschien komt dat ook door de apparatuur van AEG. Met goede apparatuur kom je een heel eind zei mijn moeder altijd en het is waar gebleken.

Handige weetjes voor smaakmakers

In de loop van de jaren heb ik mezelf een aantal trucs aangeleerd, die ik hierbij graag met je deel. Zo is een van de meest door mij gebruikte tips: gebruik de vriezer wat vaker. Je kunt van alles en nog wat in de vriezer bewaren:

  • gember in stukjes: voor de pittige bite in soepen of sauzen;
  • gesneden citroenen: erg lekker om de schil op een cake te verkruimelen met wat suiker;
  • de restjes van de gerechten die je hebt klaar gemaakt. Want zeg nou zelf: koken en kokkerellen is heerlijk om te doen, maar als je alles zelf opeet ga je dat terug zien op de weegschaal. Het invriezen voor onverwacht bezoek of gewoon lekker voor jezelf bewaren voor op een later moment, is daarom altijd een goed idee.

Snel koken

Een andere tip is om te koken in de magnetron. Dat dit een mogelijkheid was, ontdekte ik pas op latere leeftijd. Voor mij was de magnetron om eten in te ontdooien en om chocolademelk in op te warmen. Het blijkt echter dat je tal van gerechten in combimagnetrons klaar kunt maken. Je moet er gewoon even op googelen.

apparatuur voor in de keuken

Diversiteit aan gerechten

Als je op internet op zoek gaat, zul je super gezonde recepten vinden voor bijvoorbeeld gevulde tomaat of gepofte zoete aardappel. Maar er zijn ook heel veel zoete recepten, zoals chocolade muffin taartjes of bananenbrood uit een mok. Toen ik daar eenmaal achter kwam, ging er een wereld voor me open. Ik kook met een AEG Combimagnetron van 43 liter en een grillvermogen van 1900 Watt. Dat werkt voor mij uitstekend. Naast het opwarmen van de chocolademelk of het ontdooien van bewaarde restjes, kun je hier flink wat gerechten in klaarmaken. Ga voor jezelf eens na wat je allemaal zou willen bereiden en welke magnetron daar het best bij past. Wedden dat je jezelf ontpopt tot een keukenprins(es) en anderen aan zult steken met je enthousiasme over deze manier van koken? Ik hoop tenminste dat ik dat in dit blog bij jou wel heb gedaan 😊 Eet smakelijk!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207