Kinderen meer buiten laten spelen in de tuin? Zo pak je het aan

Heb jij een mooie, grote tuin maar maken je kinderen hier maar weinig gebruik van? Misschien brengen ze liever tijd binnen door, dat is natuurlijk goed mogelijk. Echter is buitenspelen voor kinderen uiteraard wel goed. Wil je jouw kinderen meer buiten laten spelen, bijvoorbeeld in eigen tuin? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit voor elkaar te krijgen. Benieuwd hoe je dit kunt aanpakken? Lees snel verder, wij geven je wat tips.

Maak je tuin kindvriendelijk

Wil je dat jouw kinderen meer gebruik maken van de tuin in plaats van dat ze continu binnen zitten? Dan is het aan jou de taak om de tuin zo kindvriendelijk te maken. Voor de kinderen moet het tenslotte wel een leuke omgeving worden, anders zullen zij hier waarschijnlijk alweer heel snel uitgespeeld zijn. Maar hoe kun je jouw tuin dan kindvriendelijk maken? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

Ten eerste kan het handig zijn om speelgelegenheid te creëren. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van meerdere speeltoestellen. Kinderen zijn vaak dol op klimmen en klauteren, waardoor de kans groot is dat zij zich hiermee flink wat uurtjes kunnen gaan vermaken. Bij speeltoestellen kun je bijvoorbeeld denken aan een trampoline, klimrek, glijbaan of schommel. Bij het kindvriendelijk maken van je tuin is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende schaduwplekken. Als het heel zonnig is en je kinderen spelen in de tuin, wil je natuurlijk niet dat de huid van je kinderen verband. Genoeg schaduw in de tuin is hiervoor belangrijk.

Speel zelf mee

Wil je jouw kinderen meer buiten laten spelen? Speel dan zelf mee! Vooral om de kinderen naar buiten te krijgen is dit goed. Kinderen vinden het vaak leuk als ook de ouders meedoen aan het spelen. Heb je er zelf even genoeg van? Dan kun je jouw kinderen daarna natuurlijk vrij laten spelen. Het gaat vooral om het feit dat je mee hebt gedaan met spelen, dit vinden kinderen vaak leuk. Geef zelf dus het goede voorbeeld door ook naar buiten te gaan.

Verzin creatieve spellen om buiten te doen

Vind je het lastig om je kinderen naar buiten te krijgen om te spelen? Dan is het goed om je creativiteit te gebruiken. Verzin creatieve spellen om buiten te kunnen doen. Je kunt hiervoor inspiratie opdoen op het internet, er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen tijdens het buitenspelen. Door creatief te blijven zorg je voor meer afwisseling voor de kinderen en wordt het buitenspelen niet automatisch een routine. Meer afwisseling vinden de kinderen vaak juist alleen maar leuk!

tuin met zwembad

Deze tips zijn zeker de moeite waard om te proberen als je jouw kinderen wilt stimuleren om meer buiten te spelen. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling, creativiteit en vaardigheden voor samenwerking, dus het is zeker goed om voldoende aandacht te besteden aan het buitenspelen. Wees creatief en doe er alles aan om je kinderen lekker vaak naar buiten te krijgen!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103