Hoe maak je de tegels in jouw douche schoon

Na verloop van tijd kunnen de tegels in jouw douche bedekt raken met kalk, zeep en vet vlekken. Tenzij ze regelmatig worden schoongemaakt, zullen deze vlekken steeds duidelijker worden en moeilijker te verwijderen zijn, en er zal zelfs schimmel verschijnen. In deze blog gaan we uitleggen hoe je tegels het beste kan schoonmaken en onderhouden.

Dagelijks onderhoud

De eenvoudigste manier om de tegels onder de douche schoon te maken, is door regelmatig en preventief onderhoud uit te voeren. Spoel hiervoor na het douchen de wanden af ​​met schoon water en veeg af met een wisser of een microvezeldoek. Zo voorkom je dat kalkaanslag op de muurbeugel en de voegen terechtkomt.

Het is ook mogelijk om een ​​beetje afwasmiddel verdund in lauw of heet water te gebruiken. Wrijf met een spons die eerder in dit mengsel is gedrenkt en spoel vervolgens af met schoon water.

Naast de tegels, raden wij het ook aan om jouw regendouche dagelijks te onderhouden.

Hoe vette of verkalkte douchetegels reinigen

Om de duurzaamheid van jouw douchewandbekleding en voegen te garanderen, verdient het de voorkeur om een ​​natuurlijke reiniger te gebruiken, in plaats van agressievere producten.

Ten eerste kan je de tegels onder de douche reinigen met zuiveringszout. Maak hiervoor een zelfgemaakte mix van water en zuiveringszout als mengsel. Roer tot je een witte pasta krijgt die je op de tegels gaat leggen. Nadat je het mengsel ongeveer twee uur hebt laten inwerken, kan je het eventueel licht wrijven met een borstel of een spons, alvorens af te spoelen met schoon water.

Er zijn bijvoorbeeld ook sodakristallen. Neem met huishoudhandschoenen een emmer heet water en voeg ongeveer tien eetlepels sodakristallen toe. Laat de verdunning ongeveer dertig minuten plaatsvinden. Dompel er vervolgens een spons in en maak de tegels in de douche schoon met dit water-soda mengsel.

Ook kan je natuurazijn of witte azijn gebruiken om de tegels onder de douche schoon te maken. Je kan dit bijvoorbeeld mengen met een beetje water. Het is goed om het mengsel in heet water te verdunnen en lichtjes te wrijven met een spons of een doek geïmpregneerd met deze zelfgemaakte oplossing.

Ammoniak is een ander middel dat je kan gebruiken. Het is wel minder aangenaam voor de geur en een beetje schadelijker. Gebruik nog steeds huishoudhandschoenen en verdun een beetje ammoniak en afwasmiddel in heet water. Reinig de tegels en voegen voorzichtig met een spons gedrenkt in dit zelfgemaakte mengsel, voordat je ze afspoelt.

Als laatste redmiddel kan je de tegels en voegen onder de douche reinigen met bleekmiddel. Het is effectief tegen sporen van schimmel, maar het is een giftig product voor het milieu om spaarzaam mee om te gaan.

badkamer

Tips om kalkaanslag van douchetegels te verwijderen

Als de kalkaanslag te zichtbaar wordt op de tegels van je douche, kun je twee natuurlijke producten gebruiken: witte azijn en citroen. De eenvoudigste oplossing is om onder de douche witte azijn op de tegel te spuiten en een paar minuten te laten inwerken alvorens af te spoelen en af ​​te vegen met een microvezeldoek.

Wat betreft de citroen, snijd er een doormidden, wrijf de tegels met een van de helften in, spoel vervolgens af met schoon water voordat je ze afveegt met een doek.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99