Zo breng je de warmte in huis

Thuis is je veilige haven en de plek waar je het liefste bent. Om van je huis een thuis te maken, is het belangrijk om wat warmte aan te brengen in je woning. Dat kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. In dit geval wordt het figuurlijk bedoeld. Er zijn veel verschillende manieren om warmte aan te brengen in je woning. Wat zorgt nou voor dat warme gevoel?

Planten

Iets wat heel veel sfeer en gezelligheid in de kamer brengt, zijn planten. Het groen staat leuk en gezellig en het voegt echt iets toe aan je woonkamer. Naast dat het erg leuk staat, zijn planten ook nog eens heel erg nuttig. Ze zorgen voor extra zuurstof in huis en ook houden ze de luchtvochtigheid op peil. De meeste planten hebben aan een keer in de week water voldoende, waardoor ze ook nog eens makkelijk te onderhouden zijn. Heb je een hoekje vrij in je woning? Denk er dan serieus over na om daar een plant neer te zetten.

kamerplanten in je interieur

Natuurlijke materialen

Veel trends veranderen met de tijd. Als je huizen uit de jaren 70 ziet, dan ziet dat er heel anders uit dan de moderne huizen van tegenwoordig. Onze smaak verandert ontzettend gedurende de jaren. In veel moderne huizen zie je veel natuurlijke materialen terug komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stenen vloeren en houten meubels. Ook bamboe is een graag en veel gebruikt materiaal om terug te laten komen in meubels. De combinatie hout en staal wordt veel gebruikt. Het hout zorgt voor de warme uitstraling, het staal laat het gelijk heel industrieel lijken. Naast de meubels kan je hout ook elders in de woning terug laten komen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om te kiezen voor houten wandbekleding. De opties qua kleur en design zijn eindeloos, waardoor je precies kan kiezen wat je mooi vindt. Je zult zien dat er hierdoor direct meer sfeer te vinden is in de woonkamer.

Licht

Om een warme sfeer te creëren, is licht heel belangrijk. Hoe witter het licht, hoe minder gezellig het oogt. Geel licht verhoogt juist de sfeer. Wanneer je de kamer gaat inrichten, is een goed lichtplan dus heel belangrijk. Welke hoekjes wil je graag laten oplichten? Denk daar goed over na. Ook de felheid van het licht speelt een rol. Je wil niet het gevoel hebben dat je op een bouwplaats woont, omdat het licht zo fel schijnt. Het kan daarom helpen om een dimmer aan te sluiten op de lampen. Zo kan je altijd zelf bepalen hoe fel je het wil hebben.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101