Verbouwen? Deze klussen kun je beter uitbesteden

Als onervaren klusser kun je met wat geduld en enthousiasme een hoop klussen zelf doen. Een muur verven en een vloer leggen is nou eenmaal niet zo lastig. Maar zodra je een kamer een complete make-over wil geven, is het vaak beter om een professional in te schakelen. Staat er bij jou een verbouwing op de planning? Dan kun je de onderstaande klussen beter uitbesteden. Ga via een betrouwbare website op zoek naar een professionele loodgieter, klusjesman of stukadoor uit je regio om verzekerd te zijn van een goed resultaat.

Leidingwerk

Het aanleggen of verleggen van leidingen vergt veel kennis. Het is daarom beter om hier een professionele loodgieter voor in te schakelen. Wanneer leidingen niet op de juiste manier worden gekoppeld, kunnen er lekkages ontstaan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

Gas en elektra

Ga alleen met gas of elektra aan de slag als je 100% zeker weet wat je doet. Bij ook maar een klein beetje twijfel is het al beter om dit soort klussen uit te besteden. Het gaat namelijk wel over de veiligheid van jezelf en jouw woning.

Stucwerk

Vakmannen laten stucen altijd zo eenvoudig lijken, maar dat is het absoluut niet. Wil je verzekerd zijn van een strak resultaat? Ga dan niet zelf aan de slag als je er geen ervaring mee hebt. Je bespaart bovendien een hoop tijd door een echte stukadoor in te huren. Check het aanbod in jouw regio en kies een professional met goede reviews. Bekijk bijvoorbeeld deze top 10 stukadoors uit Amsterdam.

Sanitair

Tegels leggen en randen kitten is voor een thuisklusser vast geen probleem. Maar als je de hele badkamer wil verbouwen of renoveren, kun je het beter uitbesteden aan een badkamerspecialist. Zeker als je op korte termijn weer onder de douche wil staan. Snelle én nauwkeurige montage van sanitair is een vak apart.

Gietvloer

PCV vloeren, laminaat, vinyl en tegels kun je vaak wel zelf leggen. De plaatsing van een gietvloer is enkel besteed aan vakmensen. Schakel hier dus een gietvloerspecialist voor in.

Dakkapel

dakkapellen

Het plaatsen van een dakkapel is niet zo gemakkelijk als het vervangen van kozijnen. Ook deze klus kun je dus beter uitbesteden. Wanneer het dakkapel wordt gemonteerd door een vakman, heb je er vaak ook lange garantie op.

Uitbouw

Een overkapping die je dichtmaakt met wanden of schuifdeuren is niet hetzelfde als een uitbouw. Bij een uitbouw moet er extra goed worden gelet op de fundering en de isolatie. Hier heb je dus meer kennis en ervaring voor nodig.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103