Creatieve ideeën voor LED strips, thuis en op kantoor

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je kiest voor LED verlichting. Van panelen tot strips, met deze verlichting maak je iedere ruimte helemaal af. De verlichting is stijlvol, praktisch en veelzijdig. Je kunt dus thuis en op kantoor genieten van verschillende soorten LED verlichting. 

Spotjes 

Met spotjes kan indirect licht worden gecreëerd. Indirect licht creëert vaak het mooiste effect. De spotjes kunnen langs de trap railings, onder de traptreden, achter een lijst, in de vloer of in het plafond worden aangebracht. Sommige LED’s zijn dimbaar. Zo kan de felheid van de verlichting worden gereguleerd. Voor een romantische sfeer kunnen deze wat minder fel en bij het lezen kan de felheid weer omhoog. Heel handig en multifunctioneel dus. Ook kunnen er verschillende groepen worden gemaakt, zodat er aan elke groep een andere lichtintensiteit kan worden toegekend. 

De ideale badkamer richt je zo in

LED verlichting in de badkamer

In bad gaan is erg ontspannend. Spotjes kunnen dit effect versterken. Door spotjes in het plafond te plaatsen, in de vloer, onder de badkuip, rond de spiegel of in de kastjes kan er meer dimensie worden gegeven aan de badkamer. Zo wordt er meer rust gecreëerd dan met alleen een enkele plafondlamp. Ook in de badkamer kunnen natuurlijk LED dimmers worden gebruikt. 

De keuken

Voor het koken kan er wit licht worden aangezet waarbij alles goed zichtbaar is. Dit hoeft niet per definitie saai te zijn. Door de verlichting onder bijvoorbeeld de keukenkastjes of onder het aanrecht te zetten ziet de keuken er gelijk interessanter uit. Daarnaast kunnen er ook altijd andere kleuren worden aangezet met behulp van LED verlichting. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting goed schoon te maken is. Vetspetters kunnen de levensduur van LED verlichting erg beperken.

De tuin

De tuin mag niet worden vergeten. De tuin kan stukken sfeervoller worden gemaakt met LED verlichting. Creëer een magisch gevoel met LED verlichting in de tuin. Het loungegedeelte in de tuin kan worden voorzien van licht dat voor een gezellige sfeer zorgt en tegelijkertijd ervoor zorgt dat iedereen elkaar kan zien. Plaats wat verlichting onder de bomen of bij plantenbakken voor een bijzonder effect. 

Verlichting bij de meubels 

LED verlichting kan ook prima worden toegepast in meubels. De verlichting kan heel mooi staan onder de bank. Het blijft niet alleen bij de bank, want de verlichting kan eigenlijk overal worden toegepast. Ook onder of in kasten staat de verlichting heel mooi. 

Creatief zijn met LED strips

Ga je LED strips kopen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Het fijne aan de strips is dat er een grote rol kan worden aangeschaft die in stukken van minimaal 5 centimeter kan worden gesneden. De LED strips kunnen nu op eindeloze manieren worden toegepast in de woning. Denk aan een letter met LED strips ter decoratie in een slaapkamer. Een rustige speelplek voor kinderen? Integreer blauwe verlichting in de kamer. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100