Zo tover je je badkamer om tot een thuis spa

Ga jij graag naar een wellnesscentrum toe? Vind je het daarbij bijvoorbeeld lekker om even in de sauna te relaxen? Of kom je juist tot rust in bijvoorbeeld een Turks stoombad? Absoluut heerlijk, maar helaas wel prijzig. Als je de kosten voor jezelf zo laag mogelijk wilt houden, kun je het beste een thuis spa creëren.

Door een thuis spa te creëren, geniet je in jouw eigen badkamer van een relaxmomentje. Een relaxmomentje die je bovendien geheel naar eigen wens kunt creëren. Wil je bijvoorbeeld een geurkaars in je badkamer neerzetten? Er is niemand die jou tegenhoudt.

Laat het bad lekker vollopen

Een waar geluksmomentje. Dat is het moment waarop je in een warm bad stapt. Je voelt direct een hele siddering van geluk door je lichaam heentrekken, terwijl het warme water ook heerlijk aanvoelt. Met dank aan bijvoorbeeld een bruisbal kun je het water nóg aangenamer maken.

badkamer - waarde van je huis 

Vervolgens hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: lekker liggen en je ogen sluiten. Grote kans dat je direct tot rust komt. Voorkom wel dat je in slaap valt, aangezien dat gevaarlijk is in een volgelopen bad.

Kleed je badkamer sfeervol aan

Met leuke accessoires kun je jouw badkamer omtoveren tot een thuis spa. Dit doe je bijvoorbeeld met geurkaarsen, geurstokjes of wierrook. Hiermee wordt de badkamer niet alleen sfeervoller, maar je badkamer gaat ook nog eens heerlijk ruiken.

Zorg voor aangename handdoeken

Voor een spa avond thuis is het aan te raden om voor aangename handdoeken te zorgen. Koop luxe handdoeken en leg deze op de badrand neer. Nadat je uit het warme bad gekomen bent, droog je je heerlijk af met deze handdoeken.

Weet je wat hierbij ook nog aan te raden is? Om de handdoeken op te warmen. Ga op jouw bed liggen en leg deze warme handdoeken op jouw rug neer. Grote kans dat je al snel in slaap valt. De warme handdoeken voelen namelijk heerlijk aan en brengen jouw gehele lichaam in de ontspanmodus. Jouw brein volgt vervolgens spoedig.

Maak je badkamer eerst goed schoon

Maak je badkamer eerst goed schoon

Klinkt bovenstaande bij jou als muziek in de oren? Voordat je echt een thuis spa gaat creëren, is het advies om jouw badkamer goed schoon te maken. Dit komt de geur in de badkamer ten goede, maar ook de gehele entourage. In bijvoorbeeld een wellnesscentrum kom je immers ook geen stof of vuil tegen.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60