Je eerste huis, wat heb je nodig?

Een spannend moment, je hebt je eerste huis gekocht. Financieel moet je veel regelen en dan ook nog eens een hoop spullen die je moet aanschaffen. Van de keuken tot de hal en de slaapkamers. Je zult ze allemaal moeten inrichten. Ben jij het overzicht een beetje kwijt? In dit artikel helpen we je met tips om je nieuwe huis op een goede manier in te richten.  

Opruimen en indelen

Als je net bent verhuisd zit je de eerste dagen tussen de dozen. Alle meubels moeten nog een nieuwe plek krijgen in je huis. Het is niet gegarandeerd dat al je meubels in je nieuwe huis net zo goed staan als in je oude huis. Kom je erachter dat het kastje dat in je oude huis zo leuk stond in je nieuwe huis een beetje misplaatst is, accepteer dit dan. Zijn er spullen waar je geen goede plek meer voor kunt vinden, houd dan een opruimronde en breng spullen naar de kringloop of verkoop ze. 

De woonkamer

In de woonkamer vind je natuurlijk je bank en vaak ook de eettafel. Voordat je begint met inrichten is het belangrijk om eerst de woonkamer goed te bestuderen. Is de woonkamer groot of klein? Komt er veel of weinig licht naar binnen overdag? Is je woonkamer klein, kies dan niet voor te grote meubels, dan lijkt de ruimte nog kleiner. Is je woonkamer donker? Kies dan voor lichte wanden en schilder geen in een donkere kleur. Je woonkamer kun je groter laten lijken met behulp van spiegels. 

Slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar je echt tot rust komt. Goed kleurgebruik in de slaapkamer is belangrijk. Zorg ervoor dat je kiest voor rustgevende kleuren. Er zijn namelijk kleuren die je beter niet in je slaapkamer kunt gebruiken. Dit zijn grijs, paars en bruin. Paars zorgt ervoor dat je moeilijker in slaap valt, het heeft namelijk een stimulerende werking. Bruin en grijs zijn sombere kleuren, deze kunnen een negatieve werking op je hebben. Het is ook belangrijk om te investeren in een goed bed. Lig je niet lekker, kom je moeilijk in slaap of heb je last van je rug, dan is de kans groot dat je bed aan vervanging toe is.

Elektronica

mobiel renoveren

In ieder huis vind je tegenwoordig veel elektronica. Van TV’s en laptops tot aan iPads en smartphones. Thuis maak je vaak veel gebruik van je laptop en iPad. ‘s Avonds in bed een serie kijken op je iPad is heerlijk ontspannend. Maak je vaak gebruik van je iPad, zorg dan dat je deze goed beschermt, bijvoorbeeld met een iPad hoes. Ook je smartphone vraagt om een goede bescherming. Laat je hem vallen op je stenen woonkamer vloer dan heb je een grote kans dat het scherm kapot is. Dit kun je voorkomen door een telefoonhoesje met koord. Hang je smartphone op deze manier om je nek als je aan het stofzuigen bent. Zo blijft je telefoon gegarandeerd veilig.

Met deze tips hopen we dat je je eerste huis op de juiste wijze kunt gaan inrichten.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100