Voor welk type bed sta jij te (box) springen?

We slapen gemiddeld 32 jaar van ons leven. Dat is enorm veel en daarom is het fijn dat je een goed bed hebt. Je slaapt ongeveer een derde van je leven en je wilt niet dat het op een versleten matras is. Het is belangrijk dat je een goede nachtrust hebt en de uren slaapt pakt die je ook echt nodig hebt. Het is slim om bij de Beds & Bedding beddenspecialist te kijken om een goed bed uit te kiezen. Je hebt natuurlijk verschillende soorten bedden voor verschillende soorten slapers. Wij leggen hier uit welk bed het beste bij iemand past en waarom. Lees snel verder en kom erachter welk type bed jij het beste kan kiezen. 

Het matras voor de buikslapers 

Mensen die op hun buik slapen hebben een grote kans dat ze last krijgen van hun onderrug. Je nek ligt gedraaid en de rug krijgt een grote holle ruimte. Het is niet gezond voor je rug en kan ervoor zorgen dat je hierdoor klachten krijgt. Veel mensen beginnen in eerste instantie op hun buik, maar draaien daarna alweer op hun zij. Maar een klein deel blijft daadwerkelijk op de buik liggen. Voor buikslapers is het slim om voor een medium of hard matras te gaan. Als buikslaper is het belangrijker dat het matras je rug zo recht mogelijk houdt. Het type bed en matras is dus afhankelijk hoe je slaapt. 

Het matras voor de zijslaper

Bij een zijslaper is het belangrijk dat de ruggengraat in een rechte lijn blijft liggen. De heupen en schouders moeten goed kunnen wegzakken in het matras. Het is slim om voor een matras te gaan met comfortzones zodat deze een perfecte ondersteuning biedt voor de contouren van je lichaam. Het kan een slimme keuze zijn om te gaan voor Serta boxsprings. Het geeft namelijk een zeer comfortabel slaapsysteem en het geeft een optimaal ligcomfort. Voor zijslapers wordt er aangeraden om te gaan voor zachtere matrassen. 

luxe slaapkamer

Lees de laatste woontrends op Huislijn

Een matras voor de rugslaper

Wanneer je op je rug slaapt, is het belangrijk dat je rug alsnog een S-vorm kan maken. Dat zorgt er namelijk voor dat de rugwervels hun natuurlijke vorm houden. Je rug holte moet een goede ondersteuning ontvangen. Het is belangrijk dat je niet voor een te hard matras gaat dan ligt je lage rug namelijk in een te holle stand. Een zachter matras is dus fijn wanneer je een rugslaper bent. De druk wordt verlaagd op de plekken waar je lichaam het nodig heeft en daardoor wordt je elke ochtend comfortabel wakker!

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119