Benodigdheden in de keuken: welke spullen heb je dagelijks in gebruik?

Bij de inrichting van de keuken heb je natuurlijk verschillende spullen nodig. Van bestek tot pannen, van pollepels tot borden. Je kunt je verzameling van keukenbenodigdheden zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Welke spullen heb je nu het vaakst in gebruik in de keuken, meestal op dagelijkse basis? We zetten dit voor je op een rijtje: dit heb je écht nodig!

Koekenpan

Even een eitje of een uitje bakken? Dat doe je natuurlijk in de koekenpan! Het is het handigst om koekenpannen in verschillende groottes te hebben. Voor een gebakken eitje heb je immers een minder grote pan nodig dan voor een bereiding van een avondmaaltijd. Een koekenpan met een goede antiaanbaklaag maakt het koken eenvoudig: het eten brandt minder snel aan. Een ideale keuze!

Kookpannen en andere pannen

Waar we de koekenpan als de belangrijkste pan beschouwen, zijn er nog veel meer soorten pannen. Denk aan de kookpan, waar je bijvoorbeeld rijst en groenten in kunt koken. Een wokpan is tevens een uitkomst. Net als de hapjespan, als aanvulling op de koekenpan. Of wat dacht je van een sauspannetje? Zo zie je maar: er zijn veel pannen, die je regelmatig in gebruik hebt. Met een goedkope pannenset ben je in verschillende soorten pannen voorzien.

koken in de keuken

Snijplanken

Bij het koken moet er natuurlijk regelmatig iets worden gesneden. Of het nu om groenten, vlees of vis gaat: zorg dat je goede snijplanken in huis hebt. Je hebt verschillende materiaalsoorten om uit te kiezen. Denk aan hout, glas, kunststof of bamboe. Bepaal wat jij het fijnst vindt werken.

Vergiet

Als je je pasta of groenten hebt gekookt, is het het makkelijkst om dit in een vergiet te laten uitlekken. Dat gaat ook nog eens sneller dan het laten uitlekken terwijl je de pan vasthoudt. Een praktische must-have dus.

Bestek

Bestek is onmisbaar in de keuken. Zo hebben we de messen, vorken en lepels dagelijks in gebruik. Denk ook aan kleine vorkjes en lepeltjes. Het bereiden van bijvoorbeeld groenten doe je met een kwalitatief koksmes. Voor het koken heb je onder andere een spatel en een houten lepel nodig, om in de pannen te kunnen roeren. Een soeplepel en een sauslepel zijn tevens handig. Eet je graag salades? Ga dan op zoek naar saladebestek.

Serviesgoed

Ook serviesgoed is uiteraard essentieel in de keuken. Haal grote en kleine borden in huis. Denk ook aan een set van schaaltjes, om zowel je ontbijt in te kunnen stoppen als een sausje voor bij een gerecht. Verder passen mokken of bekers bij de serviesset, om de boel compleet te maken. Nu heb je alles in huis voor het bereiden én nuttigen van maaltijden!

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60