5 leuke tips om foto’s op te hangen in huis

“Foto’s zeggen meer dan duizend woorden” is een bekende uitspraak en daar zijn we het absoluut mee eens. Persoonlijke foto’s vertellen namelijk heel veel over jou, waar je bent geweest, wat je mooi vindt en nog meer dingen. Ook worden emoties weergegeven in foto’s, dus dankzij afbeeldingen kun je je persoonlijkheid echt laten spreken.

Wellicht vraag je je af hoe je je persoonlijkheid optimaal kunt laten spreken met foto’s in je interieur. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips ter inspiratie. Verder moet je vooral op je eigen intuïtie leren vertrouwen, want je eigen gevoel klopt eigenlijk bijna altijd!

Tip 1: Statement foto’s aan de wand

Statement foto’s zeggen iets bijzonders over belangrijke momenten uit je leven. Denk maar bijvoorbeeld aan trouwfoto’s, babyfoto’s, foto’s van een nieuw huis of een foto van een dierbare. Zijn deze foto’s van goede kwaliteit, dan kun je de foto’s laten afdrukken op groot formaat. Voor een extra speciaal effect kun je ook kiezen voor een afdruk op een materiaal zoals plexiglas of hout. Probeer met de foto’s rekening te houden met de kleuren van je interieur, zodat het goed past bij de rest van je huis.

Tip 2: Zet de foto’s neer in atelier-stijl

Heb je een creatieve stijl? Dan kun je foto’s neerzetten in een atelier-stijl. Zet foto’s dus tegen de wand, op de vensterbank, op de haard, de kast, het dressoir, noem het maar op. Het voordeel van deze stijl is dat je geen gaten in de muur hoeft te boren en dat je foto’s makkelijk kunt verwisselen met elkaar. Zo wordt het nooit saai in huis!

Tip 3: Maak een fotomuur

Misschien hebben je grootouders nog wel een fotomuur waar foto’s van alle familieleden (kinderen, kleinkinderen) aan hangen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar je kan deze fotomuur ook een moderne twist geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooie fotocollage in zwart-wit of in kleur. Wissel de familiefoto’s af met afbeeldingen van landschappen, je favoriete steden of misschien wel je mooiste vakantiefoto. Het kan allemaal! Op deze manier laat je je creatieve kant zien.

Tip 4: Plank met foto’s aan de wand

Is een fotomuur iets te rommelig voor jouw huis, maar wil je de wand toch op de een of andere manier voorzien van meerdere foto’s? Dan kun je ook een smalle plank aan de muur vastmaken en hier een fotoplank van maken. Hier zet je foto’s neer van verschillende afmetingen, zodat het een beetje creatief wordt. Tegelijkertijd oogt het wel iets rustiger en komt het netter over dan de fotomuur, omdat de foto’s op de fotoplank in ieder geval op eenzelfde hoogte staan.

Tip 5: Fotolijn aan de wand

Een fotolijn is ook een leuke manier om foto’s aan de muur te hangen. Een fotolijn is een budgetvriendelijke en makkelijke optie om je foto’s tentoon te stellen, zonder dat je fotolijsten moet aanschaffen. Het enige wat je nodig hebt is een touwtje of ijzerdraad die je langs de muur bevestigt. Hier hang je foto’s aan met wasknijpers of speciale fotoklemmetjes. Je bent geheel vrij qua opzet: je kunt er bijvoorbeeld een fotoserie rondom een bepaald thema van maken, maar een verzameling van jouw favoriete reisfoto’s is ook mogelijk. Door verschillende formaten en kleuren te kiezen zorg je voor een persoonlijke touch en een speelse uitstraling.

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos te noemen. Hoe ga jij de foto’s ophangen?

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60