Stappenplan voor het inrichten van de badkamer

Je nieuwe woning ziet er prachtig uit, maar toch zijn er nog een aantal dingetjes die niet helemaal bij jouw stijl passen: herkenbaar? Wil je de badkamer in het nieuwe huis graag een opknapbeurt geven? Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de indeling en het materiaalgebruik. Door dit stappenplan te volgen, wordt het inrichten van de badkamer een eitje. 

Stap 1: Maak de juiste indeling

We beginnen bij het begin: de indeling van de ruimte. Ben je gezegend met een grote kamer? Of moet je het doen met een badkamer van slechts 5 vierkante meter? Een grote badkamer kan op een eenvoudige manier worden ingedeeld, maar voor een kleine ruimte kan dit best wel een uitdaging zijn. Door het slim indelen van de sanitaire voorzieningen kun je veel ruimte creëren, ook in een kleine badkamer. Wil je graag een badkuip? Soms lijkt dit niet mogelijk, maar blijkt dit achteraf toch wel zo te zijn. Je kunt zelf een plattegrond maken, maar een specialist helpt je graag met het maken van de juiste indeling, zodat je achteraf geen spijt krijgt. 

Stap 2: Kies voor tijdloze materialen

Het opnieuw inrichten van de badkamer doe je natuurlijk niet elke dag en daarom is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Zorg dat je voor tijdloze kleuren en materialen kiest waar je niet zo snel op uitgekeken raakt. Je zult namelijk heel wat jaren gebruik maken van de nieuwe badkamer. Ook bij het kiezen van de tegels raden we aan om op veilig te spelen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat alles in de ruimte wit moet zijn. Wist je dat de betonlook tegenwoordig erg populair is in de badkamer? Kies voor een kunststof gietvloer met een mooie betonvloer coating. Op deze manier geniet je van de praktische voordelen van een gietvloer met de prachtige uitstraling van beton. 

badkamer

Stap 3: Creëer een slim opbergsysteem

Opbergruimte is in de hele woning belangrijk, zo ook in de badkamer. In een kleine ruimte is het vaak lastig om genoeg opbergruimte te creëren, maar daar hebben we gelukkig een oplossing voor. Het is belangrijk dat je slim gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Dus hang een aantal plankjes op aan die ene lege wand of ga voor een klein kastje aan de muur. Zorg ervoor dat je de hoogte in gaat, dit creëert namelijk veel meer opbergruimte en zorgt ervoor dat de badkamer er opgeruimd en rustig uitziet. 

Stap 4: Vergeet de verlichting niet

Vergeet de verlichting niet in de badkamer

Bij het inrichten van de badkamer wordt de verlichting vaak vergeten en dit vinden wij zonde. Kies in plaats van een aantal simpele spotjes voor gezellige sfeerverlichting. Natuurlijk is praktische verlichting belangrijk, maar je wilt de ruimte ook een knusse en luxe sfeer geven. Met sfeerverlichting kun je de stemming in de badkamer bepalen en heerlijk ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor verkleurbare LED-verlichting of dimbare accentverlichting en je bent klaar!

Redactie OMA
Redactie OMA
Artikelen: 5