Nieuw huis? Nieuwe betaalrekening!

Het kopen van een nieuw huis zorgt vaak voor veel kosten. Denk alleen al eens aan de overdrachtsbelasting. En wellicht koop je samen met iemand anders een huis? In dat geval is het verstandig om een en ander notarieel goed vast te leggen. Want alles is leuk als het goed gaat samen, maar als het niet gezellig meer is, is een document waarin staat wat de afspraken zijn, toch wel heel erg handig. Er zijn kosten die je kunt verwerken in de hypotheek en bij notarieel transport worden verrekend. Toch blijven er genoeg andere kosten over, bijvoorbeeld voor het inschakelen van een verhuisbedrijf en het kopen van meubels om je nieuwe droomwoning in te richten.

Daarom kan het zinvol zijn om een particuliere betaalrekening te openen. Op die manier hou je heel duidelijk het overzicht van de inkomsten en uitgaven die te maken hebben met je huis.

Kies je bank

Bij welke bank je een rekening wilt openen, vraagt enig onderzoek. Zo kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wat zijn de kosten die je per maand kwijt bent aan de rekening?
  • Is het mogelijk om een extra betaalpas aan te vragen en welke vergoeding moet je daarvoor betalen?
  • Kun je eventueel rood staan op de rekening en zo ja, met welk bedrag is dat toegestaan?
  • Is er een creditcard beschikbaar en wat zijn de voorwaarden en kosten hiervoor?
  • En als je na al dat gesjouw in je nieuwe huis behoefte hebt aan een vakantie in het buitenland; kun je daar dan ook met je pinpas betalen?
  • Zo zijn er natuurlijk nog veel meer vragen te bedenken. Online kun je er veel informatie vinden.

Dé tip om geld te sparen

huis inrichten met spaargeld - woningwaarde - oversluiten

Je geeft waarschijnlijk veel kleine beetjes uit aan bijvoorbeeld een blik verf, nieuwe vloerbedekking of de plintjes die je eindelijk hebt aangeschaft. Al met al vraagt een nieuw huis best een behoorlijke investering. Toch is het verstandig om ook te blijven sparen en zo een buffer te creëren voor onverwachte momenten. Een slimme tip om geld te sparen is om automatisch kleine bedragen over te laten boeken. Bijvoorbeeld vier keer per maand €7,50. Of de ene keer €3,- en een andere keer €15,- Als je dat instelt op je betaalrekening, heb je het niet eens in de gaten en groeit je potje met spaargeld vanzelf.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eens per maand een groter bedrag opzij te zetten. Het is dan aan te raden om dat te doen direct nadat je je salaris gestort hebt gekregen. Zo weet je zeker dat je niet alles uit hebt gegeven en niet aan het einde van je geld een stukje maand over hebt!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt met de informatie die is te vinden via deze Bron: Bank.nl

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207