Je huis in een handomdraai mooier én gemakkelijker

Wil je het jezelf gemakkelijk maken in je huis? Maar wil je vooral ook dat het er allemaal mooi uitziet? Er zijn steeds meer tools op de markt die je huis slimmer kunnen maken, zodat jij minder hoeft te doen. Bovendien zien deze er ook nog eens steeds beter uit!

De lichten gaan vanzelf aan

Het lijkt een beetje een overbodige luxe, want hoe lastig is de handeling nu helemaal, maar eigenlijk is het best handig: lampen die vanzelf aan gaan. Met Philips Hue lampen kun je in je bestaande lampen nieuwe armaturen plaatsen, of volledig nieuwe lampen kopen. Deze kun je vervolgens bedienen via een app, al blijft het ook altijd mogelijk om gewoon een lichtknopje te gebruiken.

Lampen sfeermakers in huis!

Dat is lekker, want zo kom je op donkere dagen nooit meer in een donkere kamer binnen. Je kunt ze namelijk zo programmeren dat ze aan gaan op het moment dat jij opstaat, of dat ze juist beginnen te branden als je in de buurt van je huis komt. Ook fijn: als je op vakantie gaat, kun je je lampen gewoon op willekeurige momenten aan en uit laten gaan, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Bovendien kun je je lampen zo instellen dat ze naarmate de avond vordert en je bedtijd nadert, steeds wat minder fel gaan branden. Zo bereid je je alvast voor op je slaap. Ook op andere momenten kun je via de app je lampen feller of juist minder fel laten branden als je dat wilt, fijn als je een wat intiemere sfeer wilt creëren.

Stofzuig jij nog zelf?

Waar het aan-en-uitzetten van je lampen geen handeling is die je al te veel energie zal kosten, is dat bij stofzuigen een ander verhaal. Dat steeds maar weer terugkerende klusje is bij vrijwel niemand echt favoriet.

Het goede nieuws is: ook dat kun je automatisch laten doen. Na een wat aarzelend begin komen steeds meer bekende stofzuigermerken met een robotstofzuiger op de markt. Ook Dyson heeft er nu eentje, bijvoorbeeld. De robots worden steeds beter en nauwkeuriger en kunnen net als je lampen via een app bediend worden. Zo kun je instellen dat je woonkamer iedere ochtend nog voor je er binnen komt wandelen al helemaal gestofzuigd is, of de stofzuiger juist als je naar je werk bent aan de slag laten gaan. Is je vloer buiten deze vaste momenten om toe aan een schoonmaakbeurt, dan kun je hem ook een keertje extra laten draaien. Ideaal toch? Een robotstofzuiger is meestal wat duurder dan een regulier model, maar daardoor hoef je dan ook niet meer zelf aan de slag; zie het maar als arbeidsloon.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60