De positieve punten van de PVC vloer

Als ik het nog eens zou doen, zou ik het wel weten. Geen laminaatvloer en ook geen plavuizenvloer meer, ik ga voor de PVC vloer. Maar laat je vooral niet afschrikken hoor: ook over de andere vloeren is heel veel positiefs te vertellen, maar in dit blog leg ik graag mijn enthousiasme voor de PVC vloer uit.

De vloer maakt het huis. Punt.

Waar je voor kiest heeft veel invloed op de uitstraling van het interieur. Ten eerste omdat het zo’n groot oppervlak is en daarmee een opvallend onderdeel is in je huis. Ten tweede omdat de vloer het licht weerkaatst; een donkere vloer geeft absoluut een chique uiterlijk, maar dempt het licht. Zo kan een donker huis meestal juist wel wat reflectie van de zon gebruiken en is een lichtere vloer aan te raden.

De voordelen van een PVC vloer

Een van de voordelen van een PVC vloer is dat deze vloer op zich al warmer aanvoel dan een vloer van laminaat of plavuizen. Maar er zijn nog veel meer voordelen, zoals:

  • Een PVC vloer kan uitermate goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Zelfs beter dan bij een laminaatvloer. Dat komt door de isolerende onderlaag van laminaat. Het beste rendement wordt dan ook behaald met een vloer van PVC.
  • Dit type materiaal heeft een geluiddempende werking, zeker in combinatie met het verlijmen van de vloer. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat het lopen op een PVC vloer stiller is dan het lopen op menig andere vloer. Als verlijming niet mogelijk is, wordt gebruik gemaakt van een speciale onderlaag.
  • Er is keuze te over wat betreft de gewenste stijl, kleur of afmeting. Het verschil met de natuurlijke uitstraling van een houten vloer is bijvoorbeeld bijna niet te onderscheiden. En dat terwijl de voordelen van PVC behouden blijven.
  • Het onderhoud is gemakkelijk. Het regelmatig  stofzuigen, dweilen en met een reiniger schoonmaken, zorgt voor een lange levensduur zonder het verlies van kwaliteit. Ook is het verstandig om een keer per 2 of 3 jaar de vloer te voorzien van een polishlaag. Daarmee is lang plezier gegarandeerd.
vloeren

Veel mensen besteden behoorlijk wat geld aan de aanschaf van een vloer en aan de inrichting van een huis. Dan wil je toch de beste keuze maken? En de ontwikkelingen gaan snel, dus is het altijd goed om je te laten voorlichten. Bovendien is het fijn dat er iemand met je mee kijkt naar de vloer die je op het oog hebt in combinatie met de inrichting van je huis. Want stel dat de kleur van je keuze volledig vloekt met de gordijnen die je hebt aangeschaft. Dat zou toch zonde zijn, nietwaar. En de ‘ouderwetse’ visgraatvloer kan je strakke huis net dat tintje allure geven dat het nodig heeft om een warm gevoel van thuis te creëren. Ik zie mezelf al languit op de vloer een boekje lezen of met de kids spelen, met de hond knuffelen, de treinbaan opzetten, de legoblokken stapelen, oh en wat denk je een spelletje zoals Twister doen?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204