Doen: design meubels kopen via internet

Steeds meer mensen zijn fan van online meubels kopen en ik kan ze geen ongelijk geven: je kunt thuis makkelijk passen en meten en checken of de kleur van je keuze goed combineert met de rest van je inrichting. Bovendien lijkt het aanbod van design meubels groter op internet dan in een gewone winkel. De keuze om digitaal te shoppen, ligt dan ook voor de hand. Winkel met me mee en ontdek de vele voordelen van op deze manier meubels kopen.

Voordelen van online design meubels kopen

Laten we eens net doen alsof we samen gaan shoppen. Beeld je in dat we samen in een huis wonen en op zoek zijn naar een nieuw tv-meubel. Het huidige meubel kwam van de tante van een achterneef en dat was prima toen we op onszelf gingen wonen, maar inmiddels zijn er wat fases verstreken en is het tijd voor een meubel dat echt bij ons en het interieur past. Dus, het staat vast: er moet gewinkeld worden.

Het prikken van een datum waarop we allebei kunnen, blijkt niet mee te vallen. De ene keer gaat de een naar de sportschool, het andere moment gaat de ander naar de tandarts. En dan zijn er ook nog kinderen die weggebracht moeten worden naar competities en knutselgroepjes. Afijn, in de avond na 21.00 uur lijkt de meest geschikte tijd. Een-nul voor online winkelen.

Drie weken later is het dan toch gelukt: we zitten in de auto, onderweg naar de meubelboulevard. Waar we geen rekening mee gehouden hebben, was de beperkte parkeermogelijkheden. Op het hele plein is geen plekje meer te vinden. Enigszins chagrijnig is de optie ‘eerst boodschappen doen’ de beste gebleken. In de middag was er meer geluk op de parkeerplaats en bleek er een plaatsje voor de ingang vrij. Alhoewel die parkeerplaats voor de deur veel goedmaakte, is het toch een twee-nul voor online winkelen zonder parkeerproblemen.

Worstelend door de menigte in de winkels zijn we na een kleine drie kwartier allebei zo overprikkeld van de indrukken, de drukte en de vele meubels die kriskras door elkaar staan, dat we vermoeid weer in de auto stappen. Ee absolute drie-nul voor design meubels kopen via internet.

inrichten van je huis

Keuze genoeg

De voorlopige stand is dus 3-0 in het voordeel van online winkelen. Het is ons ook wel duidelijk geworden dat onze smaken verschillen. Waar de een van industrieel zwart houdt, houdt de ander meer van een landelijke stijl. In de winkel leverde dit soms een discussie op waar de andere klanten hun hoofd voor omdraaide. Nee, laat ons maar liever ieder voor zich achter de computer een voorselectie maken. Vier-nul voor op je eigen tempo en in je eigen tijd een keuze maken zonder ruzie te krijgen. Het gezamenlijke overleg voor de definitieve keuze kan dan mooi met een meetlint erbij om direct te kijken of het past en tussen alle andere activiteiten door. De levertijd gaat net zo snel als in de winkel, dus vooruit, dat puntje gaat zowel naar online meubels winkelen als offline winkelen.

De eindstand? 5-1 voor online!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207