Deurbeslag als finishing touch voor je interieur

De gevleugelde uitspraak ‘het zit hem in de details’ is zeker van toepassing op je interieur. De kleinste details en accessoires kunnen de uitstraling van het interieur compleet veranderen. Daarom is het van belang om ook voldoende aandacht te schenken aan het deurbeslag. Het gaat daarbij om de deurkrukken, deurklinken, scharnieren, sloten en schuiven. Met een goede aanpassing in deurbeslag kun je je hele interieur de juiste finishing touch geven en met deze drie tips gaat je dat zeker lukken!

1.      Kijk naar het totaalplaatje

Deurbeslag kan prima gebruikt worden om meer eenheid in je interieur te krijgen. Pas bijvoorbeeld de deurkrukken aan op de rest van je inrichting. Andersom kan het overigens ook: kies eerst het juiste deurbeslag en zoek daar vervolgens juiste accessoires bij. Dit werkt onder meer goed in de badkamer. Laat de kleuren en materialen van het deurbeslag daar terugkomen in bijvoorbeeld het zeeppompje en de toiletborstel. Door naar het totaalplaatje te kijken is het makkelijker te ontdekken wat er nog mist en welk deurbeslag er het beste in past.

deur

2.      Kies passend materiaal

Het aanbod deurbeslag is enorm en dat kan kiezen lastig maken. De afwerking kan hierin een goed beslispunt zijn. Wil je bijvoorbeeld matte deurklinken, of gaat de voorkeur uit naar hoogglans? Een klassiek gevormde, gouden deurklink geeft een deur direct een hele andere aanblik dan een strakke, matzwarte klink. Houd je het liefst zo neutraal mogelijk? Dan is onopvallend materiaal, zoals chroom, een goede optie. Zo creëer je eenheid, zonder dat de accessoires de inrichting overheersen.

3.      Wel of geen contrast?

Een zwarte deurkruk in een zwarte deur is meestal een prima optie wanneer je gaat voor een rustig interieur. Zo’n kleurstelling heeft al snel een moderne uitstraling, zeker wanneer je daarbij kiest voor een strakke vormgeving. Wil je juist wat meer contrast? Ga dan voor een lichte kleur kruk in een donkere deur, of juist andersom. Op die manier krijg je een speelse invloed. Ook een klassieke uitstraling kun je creëren met deze combinatie, maar kies in dat geval wel voor sierlijk meubelbeslag. Door op dergelijke details te letten kan deurbeslag dus echt de finishing touch van je interieur worden!

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99