Meubelbeslag

Wat is meubelbeslag? Meubelbeslag is een term voor alle hulpmiddelen die ervoor zorgt dat je een meubel of kast kan aankleden. Daarnaast heeft meubelbeslag ook een werkende of beschermende functie. Hier kun je denken aan meubelscharnieren, sloten, meubelgrepen, klepbeslag en ladegeleiders.

Scharnieren gebruik je om deuren en deksels te laten bewegen, deze kun je open en dicht doen. Zo gebruik je meubelgrepen om houvast te hebben en een lade te kunnen openen en worden sloten gebruikt om deuren af te sluiten. 

Het meubelbeslag op een meubel heeft naast zijn functionaliteit ook nog wel eens invloed op de stijl van de omgeving. Vandaag de dag is het een trend om oude meubels op te knappen en weer te voorzien van een nieuw leven. Een kastje kan met een andere kleur en een nieuw meubelgreep of knop, een heel ander uiterlijk krijgen.

badkmamer - zwarte kranen

Eigen stijl

Een eigen stijl in huis creëren is heel belangrijk. Je moet na een lange werkdag thuis kunnen komen en het gevoel hebben dat je echt thuiskomt. Dit geldt ook voor in de badkamer. Wanneer mensen een verblijf in een hotel boeken, hebben ze vaak een badkamer waar je u tegen zegt. Hier zal dan ook niets aan ontbreken aan luxe en stijl. Het is dan ook een plek waar je je thuis voelt en even lekker al je zorgen van je af kunt zetten.

Het is mede door het strakke design dat er voor zorgt dat het een gevoel van rust creëert.

Wanneer je een hotelstijl in je badkamer wil realiseren zijn er aantal aandachtspunten waar je rekening moet houden. Een breed badkamermeubel is een vereiste, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je deze netjes houdt. Dit betekent dat je afscheid moet nemen van harige borstels en smerige tandpastatubes die op het badkamermeubel liggen. Ruim ze bijvoorbeeld op in de ladeverdelers die je in de la kunt zetten.

Accessoires

Om een stijl te creëren heb je ook accessoires nodig, dit zijn de finishing touches van je badkamer. Het zijn vaak de simpele dingen waar je niet bij stil staat, maar deze zijn wel sfeerbepalend. Badkamerbeslag kan naar eigen wens besteld worden en een aantal staan hieronder weergegeven.

Handdoekhouders en handdoekhaken

Een handdoekhouder zorgt ervoor dat je handdoeken netjes op kunt hangen, zodat de badkamer netjes en verzorgd eruit ziet. Als je geen ruimte hebt voor een handdoekhouder, dan is een handdoekhaak een ideale uitkomst. Een haakje biedt dan de oplossing om je badkamer netjes en opgeruimd te houden. Daarnaast kun je nieuwe en mooie handdoeken aanschaffen, zodat het er weer fris uitziet.

Zeepdispenser

De keuze voor een zeepdispenser los op het badkamermeubel of aan de muur geeft een bepaalde sfeer. Een zeepdispenser aan de muur plaats je vaak bij een strakke badkamer. Een losse zeepdispenser creëert meer een landelijke sfeer.

Toiletborstel

Een toiletborstel is onmisbaar in een badkamer waar een toilet aanwezig is. Eigenlijk wil je deze niet in zicht hebben, omdat deze vaak als vies gezien worden. Echter kan deze niet ontbreken en heb je gelukkig toiletborstels die in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. De borstel kun je losstaand of aan de muur plaatsen.

Spiegel

Ook een spiegel is zeker onmisbaar in een badkamer. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten spiegels, waarbij er bluetooth of een anti condens-functie is toegevoegd. Ook deze spiegels kunnen je badkamer een nieuwe uitstraling geven.

Wanneer je bovenstaande leest zijn er mogelijkheden genoeg om je eigen in huis en badkamer te creëren.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60