Zo geef je je keuken een upgrade: 5 tips

Je keuken is een belangrijke plek in huis, dus is het belangrijk dat je je er helemaal comfortabel voelt. Er zijn gelukkig altijd mogelijkheden om je keuken hier en daar een (kleine) upgrade te geven zonder dat je de boel helemaal hoeft te verbouwen. We geven je een aantal ideeën.

Verander het werkblad

Vind je je keuken niet (meer) mooi, maar heb je op dit moment niet het budget voor een nieuw exemplaar? Je komt al een heel eind door alleen het werkblad te vervangen. Een ander werkblad kan een hele andere sfeer aan je keuken meegeven, zonder dat je daar al te diep voor in de buidel hoeft te tasten. Wellicht dat je dan niet eens meer de noodzaak ziet voor een nieuwe keuken!

Kies voor een stille vaatwasser

Als je een open keuken hebt, kan het geluid van een vaatwasser behoorlijk storend zijn. Zeker als je thuiswerkt. Een vaatwasser die stil is, is dan echt een verademing. Met een stille vaatwasser bedoelt men een vaatwasser die minder dan 43 decibel produceert. Let dus op het geluidsniveau als je op zoek gaat naar zo’n exemplaar. Natuurlijk blijven ook zaken als de motor en een goede indeling belangrijk. Omdat er steeds meer stille vaatwassers op de markt komen, moet het niet moeilijk zijn een model te vinden die stil is, maar ook hoog scoort op andere gebieden.

Zoek nieuwe accessoires uit

Met nieuwe accessoires haal je ineens een stuk meer plezier uit je keuken. Niet alleen kunnen bepaalde accessoires erg handig zijn, je kunt er ook een andere stijl mee aanbrengen. Bijvoorbeeld als je voor accessoires met kleur kiest. Een paar tips voor nieuwe accessoires:

  • Met een nieuw keukenrekje zorg je voor meer opbergruimte.
  • Nieuw servies kan je mooi uitstallen en is bovendien altijd welkom.
  • Kruidenplantjes staan gezellig en zijn zeer functioneel. Je hebt dan immers altijd verse kruiden in huis.
  • Een krijtbord ziet er leuk uit en is ideaal voor het opschrijven van je boodschappen.
water besparen

Ga met verf aan de slag

Een likje verf kan wonderen doen, helemaal als je voor een andere kleur gaat. Je kunt de muren verven, maar ook de keukenkastjes. Dit is een redelijk budgetvriendelijke manier om je keuken een nieuwe look te geven. Wees niet bang voor een beetje kleur! Dit fleurt de boel namelijk enorm op. En als je het zat bent, verf je het gewoon weer opnieuw.

Zorg voor een plekje om te zitten

Het leukst is natuurlijk als je de keuken niet alleen gebruikt om te koken, maar je er ook daadwerkelijk kunt zitten. Het is gelukkig helemaal niet zo moeilijk om een zitruimte te creëren. Naast mooie stoelen doen ook barkrukken het altijd erg goed in een keuken. Ook voor kleine keukens zijn hier genoeg oplossingen voor te vinden.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60