6 tips voor het inrichten van een kleine keuken

Het kan best lastig zijn om een kleine keuken in te richten. Toch kun je met een aantal handige tips slim gebruik maken van de krappe ruimte. Zo creëer je een prachtige keuken zonder in te leveren op het gebied van luxe en stijl.

1. Maak een goede opstelling

 Maak een goede opstelling

Een goede keukenopstelling is het belangrijkste onderdeel. Bij het kopen van een nieuwe keuken kun je je hier het beste over laten adviseren. Meet thuis alle afstanden en oppervlakten goed op en neem deze maten mee naar een keukenzaak. Hier kun je vaak zonder afspraak al uitgebreid advies krijgen. Vraag ook naar een 3D ontwerp zodat je goed kunt zien wat de keukenopstelling met de ruimte doet.

2. Kies voor een greeploze keuken

Een moderne greeploze keuken laat de ruimte een stuk groter lijken. Dit komt doordat er geen handgrepen uitsteken of de aandacht trekken. Alle keukenkastjes lopen mooi in elkaar over, wat zorgt voor een ruimtelijk effect.

greeploze keuken

3. Koop inbouwapparatuur

Kies bij voorkeur voor zoveel mogelijk inbouwapparatuur. Als alle apparaten zijn weggewerkt achter een deurtje, oogt het geheel een stuk rustiger. Hierdoor krijg je weer dat ruimtelijke effect. Daarnaast kun je met een kleine inbouw koelkast een hoop ruimte besparen. Een vrijstaande koelkast kan al snel lomp ogen en een sta-in-de-weg zijn.

4. Maak gebruik van de hoogte

Bij een kleine keuken moet je slim gebruik maken van de ruimte. Vergeet daarom niet om ook de hoogte te benutten. Je kunt extra hoge keukenkasten laten plaatsen, een paar wandplanken ophangen of een handig rek aan de muur bevestigen. Probeer niet meteen alle muren helemaal vol te hangen met kasten en plankjes. Hierdoor lijkt de ruimte weer optisch kleiner. Hang alles op een logische plek en maak zo veel mogelijk gebruik van lichte kleuren. Geef zelfs het plafond een lichte kleur om meer ‘lucht’ te creëren.

5. Ga voor strakke lijnen

Hoe meer tierelantijntjes er in de keuken zijn, hoe kleiner het zal lijken. Probeer daarom vooral te kiezen voor strakke lijnen en moderne designs. Koop ook een mooie inbouw kookplaat om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een siemens inductie plaat. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Ook huizen met kleine keukens vind je op Huislijn.nl

6. Kies voor slimme opbergsystemen

Heb je een keuken met een hoek? Koop dan een keukenkast met een draaicarrousel. Benut ook de smalle ruimte met een apothekerskast of een losse keukentrolley. Wees creatief met al deze slimme opbergsystemen!

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16