Woning verbouwen of verhuizen?

Wil je je woning verbouwen of ga je binnenkort verhuizen en wil je daarvoor je woning verbouwen, dan zijn er diverse dingen waar je niet aan moet vergeten te denken. Denk bijvoorbeeld aan een puincontainer, zodat je al het afval wat bij de verbouwing ontstaat op de juiste manier weg kunt gooien. Wij hebben opgezocht wat je zeker niet mag vergeten bij een verbouwing of een verbouwing voor je verhuizing. Lees snel verder voor meer informatie en neem onze handige tips met je mee.

Zorg voor een goede houtcontainer

Ook een goede houtcontainer mag zeker niet ontbreken als je gaat verbouwen. Hier kun je al je houtafval in kwijt, zoals houten kozijnen, geperst hout, geschilderd hout en meubels van hout, maar ook MDF. Zo kun je jouw houtafval weer laten recyclen, zodat het opnieuw gebruikt kan worden.

Maak een realistisch plan

Ga je verbouwen, dan is het belangrijk om een realistisch plan te maken. Stel dat je jouw nieuwe huis gaat verbouwen voordat je erin kunt, dan is de kans aanwezig dat je tijdelijk vervangende woonruimte nodig hebt. Echter moet dit ook niet te lang duren om financieel voordeliger uit te zijn. Daarom moet je een goede en realistische planning maken. Dit kun je zelf doen of samen met een aannemer.

Houd de kosten goed bij

Een verbouwing zal zeker niet goedkoop zijn, waarbij je vaak rekening mee moet houden van een totaal kostenplaatje rond de 20.000 euro. De kosten zijn natuurlijk geheel afhankelijk van jouw wensen, maar vaak pakt een verbouwing wel wat duurder uit. Daarom is het belangrijk om de kosten goed bij te houden. Mocht je een aannemer in dienst hebben, dan is het aan te raden hier wekelijks een gesprek mee te hebben met betrekking tot de voortgang en kosten. Ga je zelf aan de slag, dan moet je goed op de actualiteit van je eigen boekhouding letten.

Huis schilderen - verbouwen

Vraag verschillende offertes op

Ga je je woning verbouwen, dan is het goed om verschillende offertes op te vragen. Zo kun je zien wat de markt jou te bieden heeft. Ga je verbouwen, dan zal je verschillende soorten specialisten moeten inschakelen, verschillende materialen nodig hebben, enzovoort. Het beste kun je deze vinden door offertes op te vragen. Als je verschillende bedrijven met elkaar vergelijkt, kun je ook besparen in de totale kosten van je verbouwing. Zo kan er soms wel sprake zijn van een verschil van 40% tussen twee bedrijven die dezelfde service bieden. Kijk en vergelijk dus goed, want hoewel dit wat tijd kost, is het zeker de moeite waard.

Wij wensen je een succesvolle verbouwing toe! 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119