Van Fairybell kerstboom tot rendier: wat zijn de leukste soorten kerstverlichting in de tuin?

Of kerstverlichting alleen binnenhuis een belangrijke rol kan spelen? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn! Sterker nog: het is prachtig om ook buitenshuis uit te pakken en de boel te decoreren. Uiteraard wil je dit op de manier doen die jij het mooist vindt, en die goed bij de woning past. Er zijn gelukkig een heleboel ideeën om uit te kiezen, zodat er voor iedere tuin wel iets te vinden is. In dit artikel delen we de mooiste opties voor kerstverlichting buiten: lees gauw verder.

Vlaggenmast kerstboom van Fairybell in de tuin

Wil je echt uitpakken met de kerstverlichting in de tuin? Ga dan voor een vlaggenmast kerstboom. Dit is een dennenboom in je tuin die bestaat uit verlichting! Zo heb je een kerstboom niet alleen binnenshuis staan, maar kies je ook buitenshuis voor een unieke boom die licht geeft. Of je ‘m nu in de voortuin of in de achtertuin zet: zo’n opvallende kerstboom trekt alle blikken. En iedereen wordt hier vrolijk van! Een Fairybell vlaggenmast kerstboom is de mooiste optie, waarbij je kiest voor kerstverlichting van een hoogwaardige kwaliteit. Dit is een lichtjesboom die jarenlang meegaat! De lampjes zijn namelijk bestand tegen koud en winters weer. Je maakt tevens een energiezuinige keuze, met lampjes die maar weinig energie gebruiken. De Fairybell kerstbomen worden in Nederland geproduceerd: een mooi product van eigen bodem.

Met de vlaggenmast kun je een hoge boom van lampjes creëren – zo hoog als je ‘m maar wilt hebben. Je kiest het formaat dat het best bij jouw tuin past! Denk aan een kerstboom van 6, 8, 10 of zelfs 12 meter hoog. Zo’n grote boom tilt het kerstgevoel naar het hoogste niveau. Er zitten maar liefst honderden tot duizenden LED lampjes in de boom, die een opvallend en sierlijk geheel vormen. De precieze kleur van het licht is ook door jou uit te kiezen: van warmer tot juist wat koeler licht. Iedereen vindt immers weer iets anders mooi.

Je zet je 3D kerstboom in de tuin met gemak in elkaar. Mocht je nog geen vlaggenmast hebben, dan is dat geen punt. Je kunt eenvoudig een bijpassende mast voor de Fairybell kerstverlichting bestellen. Dit gaat om een deelbare vlaggenmast, die je na gebruik weer goed op kunt bergen in bijvoorbeeld je schuur of garage. Of gebruik de vlaggenmast die je al hebt. Welke boom je ook uitkiest: het lichtfiguur is altijd eenvoudig op te zetten. De bomen kennen een slimme constructie, zodat ze binnen een uur tijd zijn opgetuigd. Gereedschap is daarbij niet nodig. Met een ophijssysteem aan de vlaggenmast hijs je de verlichtingsslingers op de juiste plek. Vervolgens is het tijd om ervan te gaan genieten!

Kerstverlichting met dieren in de tuin

Bij de feestdagen is de kerstboom een iconisch symbool. Genoeg reden dus om ‘m in de tuin te plaatsen. Aan welke vormen we nog meer denken? Kerstverlichting met dieren! Zo kennen we allemaal het rendier, dat tevens centraal staat bij de kerstviering. Er zijn verschillende soorten verlichte rendieren te vinden. Denk aan een enkel rendier, of juist een groep rendieren bij elkaar, met optioneel zelfs een slee erachter.

Naast een rendier kun je ook denken aan een lichtgevende ijsbeer in de tuin: dit past wat meer bij een algemeen winters thema, evenals bij de kerstdagen. Ook bijvoorbeeld de eekhoorn past in dit rijtje. Als je een echte dierenvriend bent, is het mooi om verschillende verlichte dieren in de tuin te plaatsen. Zo vormt dit een gezellig geheel.

Lampjes in de bomen tijdens de feestdagen

Je kunt kerstverlichting in de tuin plaatsen in een vooraf uitgewerkte vorm, maar het is verder juist een idee om de verlichting in bestaande planten of bomen in de tuin te hangen. Zo staan kerstlampjes beeldig als je ze in een boom hangt! Wikkel een lichtslinger om de boomstam heen, of hang het snoer juist in de takken. Zo wordt die boom in de tuin plotseling een feestelijke eyecatcher.

Als je een rij van bomen in de tuin hebt staan, kun je zelfs een lichtsnoer van de ene naar de andere boom laten lopen. Hiermee vorm je als het ware een zwevend pad door de tuin, boordevol lampjes. Laat het snoer wat slingeren door de tuin, voor een extra elegant resultaat. De verlichting hoeft namelijk niet helemaal strak te hangen, maar kan juist op speelse wijze worden gedecoreerd.

De buitenzijde van de woning decoreren met kerstverlichting

Ook de buitenzijde van je huis kun je decoreren met kerstverlichting: hang lampjes op aan de muren en deuren! Een lichtgordijn bevestigen aan de dakgoot is tevens een goed idee. Zo’n gordijn kun je daarnaast aan de tuinoverkapping in de achtertuin bevestigen, zodat je er binnenshuis op uit kunt kijken.

Naast een lichtgordijn of een lichtslinger is het een optie om vormen aan de muur of de deur te hangen. Denk aan een lichtgevende krans aan de deur! Of hang kerstverlichting in de vorm van een ster of een kerstman aan de wand. Dat geeft een leuk effect.

Kerstverlichting op een balkon of dakterras

We hebben niet allemaal een eigen tuin. Heb je wel een balkon of een dakterras? Ook daar kun je een heleboel mee! Misschien wel meer dan je vooraf denkt. Om de reling kun je namelijk een lichtslinger wikkelen, om direct voor meer sfeer te zorgen. Zet een kleine verlichte kerstboom neer op je buitenplek, mocht het passen. En heb je winterse plantjes buiten staan op je balkon of dakterras? Stop er wat lampjes in. Dat is zo gepiept, en je geniet direct van gezelligheid op je buitenplek met de feestdagen.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 96