Een originele kerstboom kopen: waar kun je allemaal aan denken?

De kerstboom kennen we natuurlijk allemaal wel. Rond de feestdagen staat de gezellige boom in vrijwel ieder huishouden te pronken. De meeste mensen kiezen voor een echte boom van dennennaalden, of voor een kunstboom die hierop lijkt. Hoewel het uiteraard prima is om deze klassieke keuze te maken, kun je juist ook aan uniekere ideeën denken. Wil je een originele kerstboom in huis halen? We delen de mooiste tips: ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Originele kerstboom van hout

Bij een originele kerstboom blijft de typerende vorm van een kerstboom meestal intact, maar kies je voor een boom bestaande uit andere materialen dan de groene naalden. Je kunt hier behoorlijk mee uitpakken! Geniet ook meteen van de voordelen van een alternatieve kerstboom: geen allergische reacties en uitvallende dennennaalden meer. En we kunnen het ook best begrijpen als je bent uitgekeken op de kunstkerstboom, die er toch net niet zo fraai uitziet als een echte boom. Tijd voor iets nieuws! Kies bij een originele kerstboom kopen jouw ultieme favoriet uit, waar je elk jaar weer blij van wordt. Een geliefde optie is de houten kerstboom. Met een slim design van houten latjes in verschillende groottes herken je de mooie vorm van de kerstboom. Toch kies je direct voor een origineel plaatje! Ga het liefst voor een kwalitatieve houten kerstboom van bijvoorbeeld het merk Yelka: zo’n boom staat stevig, ziet er mooi uit en gaat jarenlang mee.

Het mooie aan een houten kerstboom is dat je voor een natuurlijke uitstraling kiest in de kamer. Dit is met een klassieke kerstboom ook het geval, wat de houten kerstboom zo passend maakt. Hout is immers een natuurlijke materiaalsoort: het brengt een stukje rust in huis. Tegelijkertijd maakt het de houten kerstboom tijdloos – je kunt er meerdere jaren van genieten. Kies voor een ecologische houten boom om het pronkstuk op een verantwoorde wijze in huis te halen. De styling van de houten kerstboom maakt dat je ‘m helemaal kunt laten aansluiten op je verdere interieur. Houd de boom bijvoorbeeld minimalistisch en strak, door er verder weinig decoratie aan te hangen. Je kunt de boom juist ook op uitbundige wijze versieren, zodat het een nog duidelijke eyecatcher vormt. Hoe je de boom ook decoreert, een warme toevoeging aan je woning vormt ‘ie sowieso. Perfect voor de feestdagen.

Spiraalvormige kerstboom

Heb je al eens gehoord van een spiraal kerstboom? De naam zegt het al: deze boom kent de vorm van een spiraal. Door aan de onderkant breder en aan de bovenkant smaller te zijn, herken je nog altijd de vorm van de kerstboom erin. Toch is dit absoluut een andere look dan de look met een klassieke boom! De spiraalvorm maakt dat dit design een speelse toevoeging vormt aan je interieur. Ideaal als je de styling graag net even anders dan anders aanpakt.

Spiraalvormige kerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Denk na over de gewenste grootte bijvoorbeeld. En welk materiaal vind je het fraaist staan? Van een spiraal kerstboom van hout tot een ontwerp van metaal – elk type boom kent weer een unieke uitstraling. Zo past metaal goed bij een stoer, industrieel interieur. De kerstboom is zo namelijk allesbehalve tuttig. Hout zorgt juist weer voor een wat warmer en huiselijker effect. Ga na wat jij het leukst vindt in je huis.

Hangende kerstboom

Een gewone kerstboom zet je neer. Op de grond, of eventueel op een krukje of tafel. Wil je dit eens anders doen? Dan is de hangende kerstboom iets voor jou! Deze bevestig je aan het plafond – voor een magische, zwevende kerstboom. Handig ook nog eens als je huisdieren of kleine kinderen hebt: zo kunnen ze niet zo eenvoudig in de boom klimmen. Op die manier kun je dus gewoon losgaan met de decoratie in de kerstboom, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je kat of hond de kerstballen kapot kan maken. Let er trouwens wel altijd op dat de hangende kerstboom niet te zwaar wordt, zodat ‘ie goed en veilig aan het plafond blijft zitten.

Hangende kerstbomen zijn er tevens in verschillende soorten te vinden. De spiraalvormige kerstboom, waar we het hierboven over hadden, kun je shoppen met een haakje om ‘m op te hangen. Dit zijn vaak lichtgewicht bomen, die dus perfect geschikt zijn om op te hangen aan het plafond. Of denk aan een exemplaar gemaakt van touw, latjes, flessen of lichtsnoeren.

Kerstboom aan de muur

Een originele kerstboom kan ook een kerstboom aan de muur zijn! Dit ziet er tevens weer anders uit dan een doorsnee boom, die op de grond of op een verhoging staat. Juist die aanpassing zorgt voor een verrassend resultaat! Hoe die kerstboom aan de muur er precies uitziet? Je kunt je creativiteit hier echt de vrije loop laten gaan. Kerstbomen aan de muur kun je namelijk op allerlei manieren samenstellen – koop een kant-en-klaar exemplaar of maak er een DIY-project van!

Als je het simpel wilt houden, kun je een minimalistische kerstboom maken door tape op de muur te plakken of een kerstboom met krijt te tekenen. Verder kun je houten latjes ophangen, recht onder elkaar van smal naar breed, om de vorm van een kerstboom na te bootsen. Stop er kerstballen of een lichtslinger bij, en het plaatje ziet er beeldig uit.

Kleine kerstboom in meerdere ruimtes

Tot slot is het een gaaf plan om af te wijken van het idee om één grote kerstboom in de woonkamer te plaatsen, maar om juist meerdere kleine kerstboompjes in allerlei ruimtes van het huis te zetten. Zeg nu zelf: hoe gezellig is het om ook een kerstboom in je thuiskantoor of slaapkamer te hebben? Zelfs in de badkamer of keuken kun je er eentje kwijt. Ga op zoek naar mini-kerstbomen in allerlei looks, om voor variatie te zorgen. Van een houten boompje tot een porseleinen boompje: er is meer dan genoeg te vinden.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103