4 Tips om jouw thuiskantoor sfeervol in te richten

Er staat een nieuwe uitdaging voor de deur, de zaken gaan goed of je hebt besloten om voor jezelf te starten. Welke reden je ook hebt, het inrichten van je eigen kantoorruimte is een motiverende stap in de goede richting. Gelukkig is dit ook helemaal niet zo moeilijk! Je kan besluiten te huren en op bijvoorbeeld op zoek gaan naar een moderne kantoorruimte in Amsterdam, of je kan gaan thuis werken en die ene ongebruikte kamer in huis omtoveren tot je thuiskantoor. Hoe je dit doet, vind je hier!

1. Afsluiten

Thuis werken  kan voor velen de ideale oplossing zijn. Of je nu werkt als freelancer of als masseur; privacy is belangrijk. Deze ruimte wordt een andere dimensie in je woning. Geheel gescheiden van het dagelijkse huishouden, zodat je geconcentreerd en onverstoord kunt werken. Een aantal dingen spelen hier een belangrijke rol in. Ten eerste moet de deur goed afsluiten en eventueel op slot te draaien zijn. Ten tweede moeten alle ramen dicht kunnen en moet de ruimte zo geluidloos mogelijk gemaakt worden. Plaats bijvoorbeeld rolluiken of gordijnen om je af te sluiten van het leven buiten op straat.

2. Meubilair

De kamer wordt pas echt een kantoor met het juiste kantoormeubilair. Een goede ergonomische stoel, een bureau op de juiste hoogte en alle andere hulpmiddelen die jij nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren. Reken een ruim budget uit voor de juiste kantoormeubelen. Dagelijks werken vanuit een oude stoel kan tot langslepende rugproblemen leiden. Zorg dus voor kwaliteitsproducten! Probeer ook al het meubilair op elkaar af te stemmen zodat je een fijne, rustige ruimte creëert.

3. Accessoires

Wat je ook doet, je gaat hoogstwaarschijnlijk meer nodig hebben dan een bureau en bureaustoel. Zorg dan ook dat alle mogelijk hulpmiddelen binnen handbereik zijn. Van massageolie tot nietmachine; je kan het maar bij de hand hebben! Deze accessoires kun je op allerlei leuke manieren opbergen. Hang bijvoorbeeld mooie planken of manden aan de muur of plaats een moderne wandkast om extra materialen in kwijt te kunnen. Zo blijft de ruimte ook nog eens mooi opgeruimd.

thuiswerken

4. Inrichting

Net als iedere ruimte in huis richt je ook je kantoor sfeervol en warm in. Probeer persoonlijke items te vermijden, maar leuke decoratieve materialen kunnen nooit kwaad! Een mooi groot schilderij aan de muur bijvoorbeeld, of een aantal mooie beeldjes op de vensterbank. Vergeet ook het groen niet. Planten maken iedere ruimte een stuk aangenamer en misstaan ook zeker niet in je thuiskantoor.

Myra Kokke
Myra Kokke

Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast het schrijven heeft mijn creativiteit nog een andere uitlaat gevonden: ons huis! Met veel plezier voorzie ik je dus van alle ins & outs over DIY, wonen en leven!

Artikelen: 4