Nieuw huis, nieuwe vloer! Maar welke vloer kies jij? 

De vloer die je kiest in je huis is veel bepalend. Het zorgt namelijk voor een bepaalde sfeer in je huis en ook de rest van het interieur stem je af op de vloerkeuze die je maakt. Er zijn veel verschillende soorten vloeren, met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Voor welke vloer kies jij? Het is goed om eerst goed na te denken over welke stijl jij wilt. Daarnaast is het goed om de voordelen en nadelen van de verschillende vloeren te vergelijken. Daar helpen we je in dit blogartikel graag een handje mee. Hier lees je namelijk alles over verschillende soorten vloeren.

 

Houten vloer

Een echte houten vloer in je huis, wie droomt daar nu niet van? Hout is een prachtig natuurlijk product en komt in veel huizen goed tot zijn recht. Een houten vloer geeft je dan ook meteen een natuurlijk, huiselijk gevoel. Hij heeft karakter en gaat vaak jaren mee. Hier is echter wel goed onderhoud voor nodig. Zo moet de vloer af en toe helemaal worden geïmpregneerd. Een houten vloer is erg duurzaam en wordt in de loop van de jaren vaak nog veel mooier, omdat er op geleefd wordt.

 

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is misschien wel de meest voorkomende vloer in de Nederlandse huizen. En dat is niet gek. Een laminaatvloer is namelijk mooi en niet duur. Daarnaast zijn ze heel gemakkelijk zelf te leggen en vragen ze om weinig onderhoud. Voor een laminaatvloer is wel een ondervloer nodig. Laminaat is van zichzelf namelijk erg gehorig, wat kan zorgen voor geluidsoverlast. Met een goede ondervloer zorg je voor demping en kun je geluidsoverlast beperken. Daarentegen voelen laminaatvloeren niet zo warm aan als een houten vloer.

 

Tegelvloer

Hout en laminaat zijn misschien wel de meest gebruikte vloeren in woningen, maar toch wordt er ook vaak voor een tegelvloer gekozen. Er zijn dan ook veel verschillende tegels en deze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Helemaal terug van weggeweest zijn de betonlook tegels en de natuursteen tegels. Het nadeel van tegels is de koude uitstraling. Gelukkig kun je dat met vloerverwarming tegengaan. Maar hier hangt dan wel een aardig prijskaartje aan. Het grote voordeel van tegels is dat ze makkelijk schoon te maken zijn.

 

Vloerbedekking

Vloerbedekking of tapijt op je vloer is ergens heel ouderwets. Toch wordt het vandaag de dag nog vaak gebruikt in bijvoorbeeld de slaapkamer of kinderkamer. Vloerbedekking zorgt voor warmte, comfort en geborgenheid. Daarnaast is vloerbedekking geluiddempend en dit is dan weer handig als je in een flat woont. Heb jij allergieën? Dan is tapijt of vloerbedekking niet aan te raden. Haren en stof blijven namelijk makkelijker zitten.

Vloer meubelwielen

Welke vloer je ook kiest, je wilt natuurlijk dat je vloer zo lang mogelijk meegaat. Je doet er daarom ook alles aan om hem zo mooi mogelijk te houden. Het is dan ook goed om de poten van je stoelen en meubels te voorzien van vloerglijders. Met plakvilt zorg je er binnen een handomdraai voor dat je je vloer beschermt. Je plak het heel makkelijk onder de poten van je meubels. Plakvilt is ideaal bij gladde, vlakke vloeren. Heb jij tapijt? Kies dan voor rubberen doppen of meubelwielen.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101