Zo richt je een kantoor aan huis in

Het optimale werken, zo noemen veel mensen het werken in een kantoor aan huis. Logisch, want je hoeft niet weg van thuis. Hierdoor sta je geen uren in de file, terwijl je ook nog eens zelf mag bepalen wanneer je wilt werken. Bovendien kun je lunchen samen met de rest van het gezin. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, want het inrichten van een kantoor aan huis kan nog best lastig zijn. Gelukkig kan een kantoorinrichter zoals Havic Kantoormeubelen hierbij helpen, maar ook de onderstaande tips kunnen gebruikt worden tijdens het inrichtproces. 

Planten zorgen voor concentratie

Allereerst is het aan te raden om zeker planten te plaatsen in het interieur. Onderzoek van de Universiteit van Exeter heeft namelijk uitgewezen dat je concentratievermogen hoger is in een ruimte met meerdere planten dan in een kamer zonder planten. Je concentratievermogen is natuurlijk belangrijk als je aan het werk bent, want je wilt zo productief mogelijk aan de slag gaan. Planten zijn hierom dus belangrijk, maar ze zorgen ook voor een stijlvolle look. Bij het kiezen van planten moet je met name letten op het formaat, de kleuren en de stijl. Ze moeten namelijk aansluiten bij de andere delen van het kantoor.

Boekenkast

In een werkkamer heb je natuurlijk ook kantoormeubels nodig, waarbij een boekenkast eigenlijk niet mag ontbreken. Zo’n kast is hartstikke functioneel, maar kan ook zeker stijlvol zijn. Voornamelijk als je een liefhebber bent van boeken moet je een kast hebben waarin je jouw collectie kunt uitstallen. Hierbij is een open boekenkast een goede optie. Als je een leuk effect wilt creëren kun je de boeken op kleur of formaat ordenen.

Kies voor daglicht

Natuurlijk moet je thuiskantoor ook opgeruimd zijn. Dit zal zorgen voor overzicht en rust, terwijl het ook je productiviteit zal verhogen. Hiervoor kun je accessoires aanschaffen, zoals een prikbord en ladekastjes. Op het prikbord kun je to-do lijstjes en notities plaatsen, terwijl je kleine spulletjes kunt opbergen in de ladekastjes. Overigens mag goede verlichting ook niet ontbreken in een werkkamer. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk te kiezen voor daglicht. Hiervan krijg je energie, terwijl het ook prettiger werkt.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 104