Vier voordelen van een self storage unit

Heb je meer ruimte nodig in je huis? Self storage is niet alleen voor bedrijven of voor mensen die verhuizen. Als je denkt aan het soort mensen dat een opslagruimte heeft, denk je misschien meteen aan grote bedrijven, gezinnen die naar het buitenland emigreren of mensen die lokaal verhuizen en een plek nodig hebben om hun meubels voor een korte periode te bewaren. Hoewel je gelijk hebt als je denkt dat opslag een geweldige oplossing is voor al dit soort mensen, heb je misschien nooit de voordelen van een opslagruimte huren voor jezelf overwogen.

Eigen werkruimte

We kennen allemaal wel iemand die het heerlijk vindt om thuis aan verschillende projecten te sleutelen. Of het nu gaat om het maken van een nieuwe keukentafel, het repareren van auto-onderdelen of het maken van grotere knutselwerkjes, het enige dat je echt nodig hebt, is de ruimte om dat te doen. Voor die mensen die geen garage of een geschikte ruimte hebben om thuis te werken, kan het frustrerend zijn. Er zijn zoveel projecten die je graag zou willen doen, maar je wilt je huis niet rommelig maken. Een self storage unit kun je dan gebruiken als werkruimte.

Seizoensartikelen opslaan

We hebben allemaal de dromerige Pinterest-berichten gezien van perfecte huizen in showroomstijl. Schitterende lichte en luchtige woonkamers en keukens zonder een rommeltje in het zicht en we besluiten grillig dat het tijd is voor een grote voorjaarsschoonmaak. Dan realiseren we ons dat alle opbergruimte in huis al in gebruik is en dat we het moeten doen met een goede opruiming rondom. Gelukkig kun je dit probleem oplossen door een self storage unit te huren. Hier kun je alle seizoensartikelen in opslaan. Denk bijvoorbeeld aan de kerstversieringen, maar ook aan je wintersportspullen, de BBQ, et cetera.

Nieuwe hobby

Hoe zou een opslagruimte me helpen een nieuwe hobby te beginnen, zeg je? Welnu, voor veel mensen in Nederland die een nieuwe hobby beginnen, kan opslag in sommige situaties een probleem vormen. Stel dat je altijd al wilde gaan mountainbiken of surfen, maar in een gedeelde flat woont waar je je dure fiets en dikke surfplank nergens kunt stallen. Al vanaf een paar euro per week kun je een unit huren die je op elk moment kunt annuleren waarin je je goederen veilig in kunt opslaan totdat je ze nodig heeft op een mooie lichte avond of in het weekend!

Totale flexibiliteit

Misschien wel het belangrijkste onverwachte voordeel van self storage is dat het volledig flexibel is. Veel van de gebruikers zijn verrast om te horen dat ze een unit kunnen krijgen voor slechts 1 week als ze dat willen. Er zijn geen lange contracten en je kunt je unit nog dezelfde dag opruimen en niet meer voor de ruimte betalen. Daarnaast heb je ook nog totale flexibiliteit als het gaat om de grootte van de unit. Je kunt dus gaan voor een upgrade, maar je kunt de ruimte juist ook verkleinen. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel je op dat moment moet opbergen. 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 104