2 tips om je woonkamer op te leuken!

De woonkamer is over het algemeen de ruimte in je woning waar jij het meeste tijd in doorbrengt. Het is dan ook niet zo gek dat je eens in de zoveel tijd iets wilt veranderen aan de woonkamer. Zo houdt je het interieur van je woonkamer nieuw en inspirerend. In deze blog geven we je daarom twee tips om jouw woonkamer op te leuken!

Verven

Het verven van een van de muren heeft over het algemeen veel impact op de uitstraling van de woonkamer. Juist hierdoor is verven een optie die door veel mensen gekozen wordt als het gaat om de verandering in de woonkamer. Als men de moeite neemt om iets te veranderen aan de uitstraling, dan moet deze verandering ook duidelijk zichtbaar zijn! Let er tijdens het verven wel op dat je op zoek gaat naar kleuren die passen bij de rest van het interieur. Doordat de kleur van de muur zo’n impact heeft op de rest van het interieur is enige voorzichtigheid hierbij gewenst. Als je niet zeker weet hoe de nieuwe kleur bij de rest van het interieur zal staan kun je er ook altijd voor kiezen om een klein stukje muur te verven. Zo krijg je al een beetje een indruk van hoe de kleur tot haar recht komt op de muur.

modern interieur

Verlichting

De verlichting van de woonkamer is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde stukken interieur. Waar men dagen bezig kan zijn met het uitkiezen van een bank, wordt een lamp vaak binnen enkele minuten gekocht. Dit is eigenlijk zonde, want de impact van de lampen; en al helemaal van bijvoorbeeld hanglampen is enorm op de uitstraling van de woonkamer. De lampen zorgen namelijk niet enkel voor verlichting, maar kunnen worden beschouwd als volwaardig interieur. Dit geldt voornamelijk voor de staande lamp en de hanglamp. Deze zijn veel zichtbaarder dan kleine spotjes in het plafond. Let er daarom tijdens het hanglamp kopen ook in het bijzonder op dat de lamp bij de rest van je inrichting past. Zo krijgt de woonkamer een kloppende en eenduidige uitstraling.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121