Conflict met je huisbaas oplossen

Wanneer je in een huurwoning woont, is het belangrijk dat je een goede band hebt met je huisbaas. Toch komt het wel eens voor dat het niet goed klikt, waardoor kleine problemen kunnen escaleren tot grote conflicten. In dit artikelen vertellen we je hoe je een conflict met je huisbaas goed aanpakt.

Oorzaak van het conflict

Een conflict met je huisbaas kan overal over gaan. Van achterstallig onderhoud tot een verhoging van de huurprijs. Bedenk voor jezelf vooraf goed of de oorzaak van het conflict het waard is om veel moeite en tijd in te stoppen. Ga ook na of je er zelf wel alles aan hebt gedaan om samen tot een geschikte oplossing te komen. Het is natuurlijk altijd beter om problemen samen uit te praten en zo tot een passende oplossing te komen. Wanneer dit echt niet mogelijk is en je geen andere optie meer ziet, kun je advies vragen aan een advocaat in Roosendaal. De advocaat luistert naar je verhalen en zal je adviseren en ondersteunen in de zoektocht naar een geschikte oplossing.

Advocaat inschakelen

Wanneer een conflict echt uit de hand dreigt te lopen en je zeker weet dat je gelijk hebt, kan het dus een slimme keuze zijn om een advocaat in te schakelen. Een advocaat heeft veel kennis over alle rechten en plichten die jij hebt als huurder van een woning, kantoorpand of andere ruimte. Daarnaast komen geschillen tussen huurders en verhuurders regelmatig voor en is de kans groot dat de advocaat al een soortgelijk conflict heeft opgelost. Het huurrecht is een breed en ingewikkeld rechtsgebied, omdat alle verschillende huurobjecten verschillende regels hebben. Binnen deze huurobjecten zijn er ook weer verschillende afsplitsingen met weer andere regels. Daarom is het verstandig om een advocaat in te schakelen wanneer je problemen ervaart met de verhuurder van je woning. Zo hoef jij jezelf niet te verdiepen in de ingewikkelde wet- en regelgeving rondom het conflict.

Huurovereenkomst ontbinden

Samen met jouw advocaat kun je er ook voor kiezen om de huurovereenkomst te ontbinden in verband met wanprestatie van de huisbaas. In sommige gevallen is het de beste optie om de huurovereenkomst te laten ontbinden. Zeker wanneer er sprake is van een emotioneel conflict of een ruzie die compleet uit de hand is gelopen. Het is dan beter om op zoek te gaan naar een nieuwe woning en daar met een schone lei bij een nieuwe verhuurder te starten. Werk bij je nieuwe huurwoning dan vanaf de eerste dag aan een goede relatie met je huisbaas om conflicten in het vervolg te voorkomen.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101