Beveiligen van je huis op afstand. Fantastisch toch.

Soms komt er iets op je pad waar je meteen enthousiast over bent. Wat je in het leven extra comfort biedt, zonder dat je daar veel extra’s voor hoeft te doen.

Voor iets dat je toch nodig hebt, maar waarvan je niet wist dat het in deze versie ook bestond. Precies dàt heb ik met deze elektrische raamdecoratie.

Over gordijnen enzovoort

We hebben allemaal iets hangen voor de ramen. Als we ergens net wonen en druk in de weer zijn met verhuizen, beginnen we met het plakken van kranten op de ramen zodat er niet ongewenst naar binnen wordt gekeken door de buurtbewoners. Of veel erger nog, door inbrekers die op dievenpad zijn.

Als dan na een poosje de meubels op hun plek staan en het huis is ingericht, wordt er zorgvuldig nagedacht over raamdecoratie en wordt er iets gekozen dat perfect bij het interieur past. Het zorgvuldig kiezen ervan is belangrijk, want het zijn meestal grote oppervlakten die een subtiele en belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer in je woning. De kranten worden vervangen door gordijnen, plissés of andere raambekleding. Het huis is een thuis geworden.

Handig, praktisch en veilig

Met alle slimme technologieën van tegenwoordig, zoals de elektra- of gasmeter in de meterkast en het bedienen van lampen via de app, kunnen de slimme rolgordijnen niet in dit rijtje ontbreken. Het combineert gemak met veiligheid en degelijk, duurzaam materiaal met een mooie vormgeving.

Mijn enthousiasme die ik in de eerste alinea van dit blog noemde, schuif ik niet onder stoelen of banken. Het wensenlijstje als het gaat om raamdecoratie is groot. Het moet mooi zijn, functioneel, makkelijk te bedienen, goed passen bij de rest van het interieur en lichtdoorlatend zijn (of juist niet). Daarnaast kunnen we het stukje veiligheid dus toevoegen aan deze toch al niet korte lijst.

Beveiligen van je huis

Zeker met de vakantieperiode in het vooruitzicht of andere geplande uitstapjes, is het een veilig idee dat je het beveiligen van je huis op afstand kunt doen. Het lijkt dan net alsof je thuis bent, ook als je er niet bent. Inbrekers, jammer dat ze bestaan, zullen ervoor kiezen om naar een woning te gaan waar ze hun gang kunnen gaan en jouw woning links laten liggen.

Ook als je wel thuis bent, heb je natuurlijk plezier van het op afstand bedienen van bijvoorbeeld je rolgordijnen. Je kunt vanuit je stoel alles instellen en bijvoorbeeld tijdens het kijken van je favoriete serie de hinderlijke weerkaatsing van het licht op je televisiescherm direct oplossen. Fantastisch toch.

rolgordijnen in je nieuwe huis - raamdecoratie

Keuze bepalen

Het laatste en misschien wel het meest belangrijke onderdeel is: hoe bepaal je je keuze? Al die extra snufjes zijn natuurlijk ontzettend handig en prettig in gebruik. Maar puntje bij paaltje zijn gordijnen iets waar je elke dag opnieuw tegenaan kijkt en wat dus simpelweg ook mooi moet zijn. Gelukkig kun je op internet, Instagram en andere sociale media veel inspiratie opdoen. Daarnaast kun je ook proefstaaltjes opvragen die je per post krijgt toegezonden. En wat denk je van de mogelijkheid om ook eens bij je buren binnen te kijken welke keuze in kleur en materiaal zij gemaakt hebben? Dat kan natuurlijk alleen als zij de gordijnen niet naar beneden hebben.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 202