Veel te veel schoenen

Veel schoenen? Check! Veel te veel schoenen zelfs. Voor elke gelegenheid staat er wel een paar paraat. Een uitpuilende schoenenkast en een gang vol met uitgetrokken schoenen? Absoluut!

Schoenen en rommel

Herken je dat? Dat het zo lastig is om schoenen netjes op te bergen? Het chique paar voor het gezellige avondje uit staat gemoedelijk naast de stinkende sportschoenen van de kinderen, de werkschoenen van je man en de slippers voor in de tuin.

Tja, schoenen zijn een geval apart als het gaat om opbergen. Het is wel duidelijk: er moet orde komen in de stapel schoenen. Een geschikt meubel is dan van belang.

Het kan niet anders of een echte schoenenkast is dè oplossing voor dit probleem. Weg met de zelfgemaakte kisten en veel te kleine manden. Hier moet een grondiger oplossing komen. Het liefst in de vorm van een kast die niet in de weg staat, die past bij de rest van de inrichting en die de hal ruimtelijk doet lijken. Best een hele opgave om aan al die eisen te voldoen eigenlijk. Toch ga ik de uitdaging graag aan, want zo kan het ook niet langer. Laat de zoektocht maar starten!

Vooraf

Eerst het aantal schoenen tellen. En de oude schoenen weggooien.

Niet vergeten te checken bij alle familieleden of er ergens schoenen slingeren die ook nog een plekje moeten krijgen in de kast van onze keuze.

Vervolgens meteen even vragen of alle schoenen nog passen of er binnenkort nieuwe aangeschaft moeten gaan worden.

We hebben een halve schoenenwinkel in huis, zo lijkt het. Alle maten en soorten zijn aanwezig. De kast moet daar dus wel geschikt voor zijn. Een maat 38 past meestal wel, maar lukt het ook met een maat 46. En is er plek voor die geinige cowboylaarzen? Ik heb geen idee.

Tijdens

Online wordt de speurtocht ingezet. Ook Instagram en Pinterest worden afgestruind en iedereen in huis moet eraan geloven. Dit is een kwestie van teamwork: alle goede ideeën zijn welkom. Het moet afgelopen zijn met struikelen over rondslingerende exemplaren. En de hond moet worden opgevoed. Wat er leuk is aan sabbelen op modderige schoenen, heb ik nooit begrepen. Dit voelt goed, alle neuzen staan dezelfde kant op en er blijken superleuke schoenenrekken te bestaan.

Na

Yes! Ook maat 46 past in de kast, net als de laarsjes. Terugkijkend op deze belevenis, is er maar 1 conclusie mogelijk: dit hadden we eerder moeten doen. Het hele huishouden is enthousiast over de nette gang en iedereen volgt de instructies goed op. Het is ook best heel simpel:

Stap 1: thuiskomen

Stap 2: schoenen uit

Stap 3: schoenen in de kast

Ik kan het iedereen aanraden!

Notitie voor mezelf: Wel even noteren voor op het boodschappenlijstje dat ik een nepschoen voor de hond moet kopen. Nu alles zo netjes opgeborgen is, is het lieve beest zich gaan vervelen en overgegaan op de jassen. Houdt het dan nooit op? …………

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207