Drie seizoenen warm

Het buitenseizoen wordt steeds langer, zo lijkt het. Het begint met lekkere voorjaarsdagen. De lente neemt de eigenschappen van de zomer over. Veel zon, een prettige temperatuur en de natuur komt in bloei te staan. Dan volgen de hete zomerdagen. Het zwemwater is inmiddels goed genoeg van temperatuur om in af te koelen. Met een beetje geluk worden deze mooie maanden afgesloten met een perfecte nazomer. Met een dekentje of plaid over je heen en een goede anti-mug spray, kun je nog lang genieten van de dagen en avonden buiten.

Als je het met iemand hebt over deze warme periodes van het jaar, wordt vaak een ideaalbeeld geschetst met een vuurkorf, bbq, volle wijnglazen en vrienden om je heen om mee te proosten. Heerlijke momenten zijn dat, die het leven de glans geven die het verdient.

Zweten is weten

Toch kleven er ook nadelen aan deze langere periodes van zon. Bijvoorbeeld de plakkerige nachten. Zweten blijft niet alleen beperkt tot overdag, maar vindt nu ook in de nacht plaats. De lucht koelt minder af en de slaapvertrekken in huis zijn nauwelijks meer fris te krijgen. Zweten in bed is een feit en goed beddengoed is daarom extra belangrijk.

Pyjama of toch niet?

Het is misschien een onderwerp waar niet veel over gesproken wordt, maar wat wel degelijk iedereen van ons bezighoudt: hoe kom je de nachten door die net zo warm lijken te zijn als de dagen?

Iedereen slaapt verschillend. Sommigen dragen altijd een pyjama of nachthemd en voelen zich kaal als ze niets dragen om in te slapen. Anderen vinden het juist prettig om geen nachtkleding aan te hebben. Feit is dat elk laagje kleding een laagje warmte met zich meebrengt.

Muggen

Of je nu met of zonder nachtkleding gaat slapen, voorkom dat de muggen je wakker houden en neem de tijd om een klamboe op te hangen. Ook het laten circuleren van lucht is een effectieve manier om dat gezoem om je hoofd tegen te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een ventilator neerzetten of een airconditioning plaatsen. Het gebruiken van een spray met minimaal 40% Deet werkt ook uitermate goed, net als jezelf in zijn geheel verstoppen onder een lakentje of dekbed.  

slaapkamer

Dekbedden; voor ieder wat wils

Dat brengt me bij de verschillende dekbedden. Niets is zo comfortabel als een goed dekbed over je heen. Er zijn verschillende types, waarvan in de warme seizoenen van het jaar het zomerdekbed favoriet is. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk het 4 seizoenen dekbed of voor elk seizoen een ander dekbed gebruiken. Het is maar net wat je zelf als prettig ervaart. Ook het materiaal waarvan het gemaakt is, bepaalt het comfort. Wist je bijvoorbeeld dat er keuze is uit linnen, wol, Tencel en dons? Je zou bijna zin krijgen om te gaan slapen en vroeg onder de wol te kruipen. Of onder het linnen 😉 Maar eerst nog even genieten van die lange avonden en samen met vrienden proosten op het leven!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207