Waar moet je op letten als je een badkamerradiator gaat kopen?

Een badkamerradiator kan natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Het zorgt voor een heerlijk warme badkamer en je hebt altijd een opgewarmde handdoek tot je beschikking. Wat wil je nog meer? Er is tegenwoordig oneindig veel keus in badkamerradiatoren. Wat zijn nou factoren waar je rekening mee moet houden op het moment dat je een radiator wilt aanschaffen? Hieronder hebben wij een aantal punten opgesteld om jou hierbij te helpen!

Het soort radiator

Wanneer je heb besloten een badkamerradiator aan te schaffen heb je enorm veel keuzes. Je dient dus eerst te bepalen wat voor soort radiator jij vindt aansluiten. Kies je bijvoorbeeld voor een elektrische radiator, paneel radiator of een designradiator? Het is dus belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt wat voor soort type radiator jij het beste vindt aansluiten. Dit kan een kwestie van smaak zijn, maar het is ook verstandig om te kijken naar de verschillende voor- en nadelen per type.  

Design

Zodra je voor jezelf hebt bepaald welk type radiator jij het prettigst vindt, is het tijd om te kijken naar de verschillende uitvoeren van de radiator. Geef jij bijvoorbeeld de voorkeur aan een industriële look of heb je liever een clean en moderne uitstraling. Wil je dat het een echte eye catcher wordt of heb je liever dat de radiator zo min mogelijk opvalt? Wanneer je graag wilt dat je radiator opvalt, kies dan voor bijvoorbeeld een zwarte of antraciete radiator. Wanneer je liever hebt dat de radiator wat minder opvalt is wit een goede optie. Dit hangt natuurlijk wel samen met de uitstraling die de badkamer al heeft. De stijl keuzes baseer je op de totale look and feel van de badkamer, want een badkamerradiator is niet alleen functioneel, maar ook zeker erg stijlvol. De verticale badkamerradiatoren zijn nog altijd het meest populair. 

Aansluiting

Bij de keuze van een badkamerradiator is het ook belangrijk om rekening te houden met het soort aansluiting. Je hebt namelijk verschillende soorten aansluitingen. Zo kun je bijvoorbeeld  kiezen voor een design radiator met aansluiting aan de zijkant of voor radiator met middenaansluiting. Je kiest voor een radiator met zij aansluiting wanneer de leidingen horizontaal over de muur lopen. Indien de leidingen uit de vloer of laag uit de muur vandaan komen kies je voor een middenaansluiting. 

huis kopen - badkamerstijl

Plaatsing

Met betrekking tot de plaatsing van de badkamerradiator is het verstandig om de badkamerradiator op de koudste plek van de badkamer te plaatsen. Dit is de meest ideale plek om de hele badkamer te verwarmen. De koudste plek is vaak bij een buitenmuur of raam. Daarnaast behaalt de radiator het beste resultaat wanneer de radiator minimaal 10 centimeter boven de vloer, 5 centimeter van de wand af en 10 centimeter onder het plafond wordt bevestigd. Dit creëert namelijk een een optimale luchtcirculatie, waardoor er minder energie nodig is om de gehele badkamer op te warmen. Dat is natuurlijk prettig, want dat betekent lagere energiekosten

Dit zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar een badkamerradiator. Het gaat om het type, de gewenste uitstraling, de aansluiting en de plaatsing van de radiator. Zodra je deze punten voor jezelf hebt bepaald, ben je al een heel eind op weg!

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122