Op deze drie onverwachte plekken kun je een mooi vloerkleed leggen

Vloerkleden hebben een flinke comeback gemaakt en zijn dan ook in veel catalogi en woonwinkels te zien. Ze zijn niet langer meer oubollig en ouderwets, maar voegen juist persoonlijkheid en sfeer toe aan je woning. Nu kennen we allemaal de vloerkleden voor in de woonkamer wel, maar wist je dat je vloerkleden in bijna alle ruimtes in huis kunt gebruiken? We geven je graag alvast wat inspiratie en delen drie onverwachte plekken waar je gemakkelijk een vloerkleed kwijt kunt.

In de badkamer

Een vloerkleed in de badkamer? Jazeker! De badkamer is natuurlijk over het algemeen een vrij vochtige toestand en dus wil men het vaak zo praktisch mogelijk houden. Maar je kunt vloerkleden echt ontzettend leuk combineren in de badkamer, waardoor je een ontzettend knusse ruimte ervan kunt maken. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je een passend materiaal uitkiest, zoals polypropyleen of jute. Daarnaast is het verstandig om een vloerkleed uit te zoeken met een anti-sliplaag of om een extra antislipmat eronder te leggen. Zo voorkom je een glijpartij wanneer je uit de douche stapt.

In de hal

De hal is vaak een vergeten ruimte in huis, omdat je hier weinig tijd doorbrengt. Details vallen je vaak minder snel op, want je pakt je jas en sleutels en bent zo de deur uit. Toch mag je best wat aandacht besteden aan deze ruimte, want het is de eerste plek die gasten van je huis zien. Dit kan gelijk de toon zetten voor de rest van je woning. Door een gezellig vloerkleed neer te leggen, creëer je direct een warme en huiselijke stijl. De vorm en het materiaal moet je natuurlijk volledig aanpassen aan de vorm en grootte van de hal zelf.

In de tuin

tuinbank

Ook in de tuin leggen mensen niet snel een vloerkleed neer, omdat veel mensen niet weten dat dit überhaupt bestaat! Toch zie je het steeds vaker voorbij komen, waarbij een gezellige loungehoek opgeleukt wordt door een gezellig vloerkleed. Uiteraard heb je hier speciale soorten vloerkleden voor die volledig weerbestendig zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij een flinke bui of heel veel zonnestralen, want dit kleed blijft ontzettend lang in originele staat.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103