De perfecte kindertuin: zo maak je ‘m!

Kinderen brengen graag tijd buiten door. Niet alleen om met vrienden en vriendinnetjes te spelen, maar ook om hun energie kwijt te kunnen. Als er een speeltuin in de buurt is, heb je het getroffen en kun je je kids daarheen sturen om lekker te spelen. Is deze wat verder weg of houd je liever een oogje in het zeil, dan wordt het tijd om van jouw tuin een speelparadijs te maken. Dit kan natuurlijk nogal een opgave zijn, maar we geven je graag wat tips om een vliegende start te maken.

Een trampoline

Een goede trampoline kan natuurlijk niet ontbreken in een kinderparadijs! Zeker wanneer je hier de ruimte voor hebt, zullen je kinderen urenlang zoet zijn met dit speeltoestel. Als je kids al wat ouder zijn kun je voor een vrijstaande trampoline kiezen, maar voor jongere kinderen is een trampoline met veiligheidsnet wel aan te raden. Zo kunnen ze minder makkelijk van de trampoline afvallen en zichzelf bezeren wanneer ze iets te fanatiek springen. Daarnaast kunnen ze minder makkelijk van een iets groter formaat afvallen, dus als je de ruimte hebt kun je hier het beste voor kiezen.

Een speelhuis

Weet je nog dat speelhuisje op het schoolplein, waar alle kinderen zich omheen verzamelden? Dat was écht de plek om geheime vergaderingen te hebben met je klasgenoten. Dit kun je ook nabootsen in je achtertuin, waar je kids zich volledig kunnen verliezen aan de fantasie. Je kunt kiezen voor een houten huisje waar ze bijvoorbeeld ook op kunnen klimmen of voor een kunststof toestel waar bijvoorbeeld ook een glijbaan aan vastzit. Zo vang je direct twee vliegen in één klap, want ze kunnen dan ook lekker klimmen en klauteren.

Een waterparadijs

Speciaal voor de zomermaanden; een waterparadijs voor je kinderen. Deze optie kost wat extra inspanning van jouw kant, want deze moet je volledig opzetten en voorzien van water. Uiteraard wil je dit niet de hele zomer doen, maar voor een kinderfeestje kan dit een leuke manier zijn om de kinderen lekker bezig te houden. Daarnaast moet je niet te gehecht zijn aan je grasmat en kun je dit het beste doen wanneer je kunstgras in de tuin hebt liggen. Maak bijvoorbeeld een slidingbaan, een klein zwembadje met glijbaan en geef ze wat waterpistolen. Voor je het weet zijn ze urenlang zoet en hebben ze een fantastische middag gehad!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101