Kunst met droogbloemen

Sommige kunst mag gerust met een hoofdletter K geschreven worden. Kunst van Van Gogh bijvoorbeeld of van Mondriaan. Zelf ben ik weg van de schilderijen van de kunstenaar Lieverse, maar ook goede keramiek kan ik erg waarderen. Ik ben dol op kleine galerijtjes waarin je iets creatiefs aantreft wat van alledaagse dingen is gemaakt.

Zo ben ik recent gestuit op boeketten van droogbloemen.nl.

Kunst is een ambacht

Meestal koop ik een groot boeket wilde bloemen, maar nu de temperaturen weer de zomerse kant op gaan, wil ik iets wat langer mooi blijft. Want niets oogt zo zielig als verlepte bloemen in een vaas of bloemen die vroegtijdig hun blaadjes laten vallen. Echt groene vingers zodat planten een langdurig leven kunnen leiden, heb ik ook al niet. Dus de droogbloemen zijn een echte uitkomst en fleuren het interieur meteen op. En wat blijkt? Het is dus echt Kunst te noemen.

Voor de zekerheid heb ik de betekenis van het woord even opgezocht. Wikipedia zegt: ‘Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding’. Encyclo.nl omschrijft het als: ‘Het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen dat het kan ontroeren door schoonheid.  Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen’. En precies dat doen de boeketten waar we het in dit artikel over hebben.

Enige weemoed komt er ook bij kijken. Want wie herinnert zich niet de beschimmelde bloemetjes, stevig geklemd tussen twee houten plankjes. Of een boek met daarin een vergeten madeliefje, platgedrukt tussen de laatste bladzijde en de kaft.

de droogbloem

Overigens gaat ook de droogbloem met zijn tijd mee. Je kunt het kopen als guirlande, als cadeau dat door de brievenbus past of als een boeket. Natuurlijk zijn er ook losse droogbloemen te verkrijgen. Die zijn prachtig in een verschillende enkele vaasjes. Die je vervolgens op kunt hangen. In de tuin. Tijdens een dinertje. Op een warme zomeravond. Nou goed, je snapt vast het idee.  Als dat geen Kunst is, weet ik het ook niet meer. En heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan even op de instragram pagina over droogbloemen.

Praktische kant van de droogbloem

Om dit blog compleet te maken, lijkt het me zinvol om het nog even te hebben over de praktische kant van dit type bloem. Laten we de nadelen van een gewone bloem afzetten tegen de voordelen van de droogbloem.

Een bloem of boeket heeft water nodig. > Is het je wel eens opgevallen dat je op een gegeven moment fruitvliegjes in je huis krijgt als je het water in de vaas niet vaak genoeg ververst? Of dat je erachter komt dat het water verdampt is en de bloemen al een dag of 2 droog staan?  Een bosje bloemen dat geen water nodig heeft, is dus best praktisch.

Bloemen verwelken. > En een droogbloem niet. Zo simpel is het.

Ik ben fan. Punt.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is niet alleen een ervaren vastgoedprofessional, maar ook een bevlogen schrijver met een passie voor wonen. Als taxateur en HuizenVerkoopExpert kent ze de woningmarkt van binnen en van buiten. Die kennis zet ze met plezier om in toegankelijke en inspirerende blogs op blog.huislijn.nl. Of het nu gaat over het slim verduurzamen van je huis, het stylen van je veranda of het inrichten van je slaapkamer: Diane weet als geen ander hoe je praktische tips combineert met frisse ideeën.

Wat haar onderscheidt? Diane schrijft zoals ze spreekt – helder, enthousiast en met oog voor detail. Ze laat zien dat wonen niet alleen draait om stenen en cijfers, maar vooral om gevoel. Een thuis creëren dat bij je past, daar draait het om. En dat zie je terug in alles wat ze schrijft.

Met haar blogs hoopt Diane niet alleen te informeren, maar vooral te inspireren. Want of je nu aan het begin staat van een verhuizing of gewoon meer uit je huidige woning wilt halen – Diane helpt je graag op weg met herkenbare verhalen en slimme inzichten.

Artikelen: 211