Kies voor deze betaalbare raamdecoratie als je gaat verhuizen

Tijdens het verhuizen heb je vaak zoveel aan je hoofd. Je denkt waarschijnlijk niet meteen aan je raamdecoratie. Pas als alles in de verhuisdozen zit en de raamdecoratie er nog hangt, denk je erover na. Kunnen de oude gordijnen mee of wil je nieuwe? En wat voor raamdecoratie kies je dan? We vertellen je in deze blog graag de beste oplossing voor jouw situatie.

Huidige raamdecoratie meenemen of overnemen

Misschien neem je je oude raamdecoratie mee, of krijg je een paar oude gordijnen van dat aardige familielid. Die kun je vermaken, maar de afwerking laat dan vaak te wensen over. Of je neemt de raamdecoratie van de huidige bewoners over, maar dat is waarschijnlijk niet helemaal jouw smaak. Je kunt dan beter kiezen voor nieuwe raamdecoratie op maat. Wist je dat dat tegenwoordig helemaal niet duur hoeft te zijn?

Raamdecoratie op maat aanschaffen

Wanneer je kiest voor raamdecoratie op maat, weet je zeker dat het past. De raambekleding wordt mooi afgewerkt, zodat je woning er netjes uitziet. Ook krijg je vaak garantie. Dat is ideaal als je raamdecoratie toch ineens niet goed blijkt te zijn.

Isolerende gordijnen

Gordijnen zijn geschikt voor bijna iedere ruimte en type raam. In je woonkamer wil je natuurlijk veel licht behouden. Dan zijn vitrage gordijnen een perfecte oplossing. Wanneer je de gordijnen sluit, komt er nog veel licht binnen. Toch verminder je de inkijk.

Wist je dat gordijnen ook een isolerende werking hebben? Dit is superfijn, want zo bespaar je veel geld op je energierekening. Hoe dikker de stof, hoe beter.  hebben een dikkere stof dan vitrage. Hierdoor behoud je licht en privacy en isoleer je je woning beter.

Je kunt vitrage ook combineren met overgordijnen. Houd je kamer overdag lekker licht en ’s avonds donker. Daarnaast heeft het nog eens mooie, chique uitstraling. Meerdere lagen zorgen ook voor meer isolatie en dat is weer nog voordeliger voor de portemonnee.

Tijdloze shutters

Shutters zijn enorm hip

Shutters zijn een stukje duurder, maar ze brengen de waarde van je huis omhoog. Daarnaast mag je ze vaak meefinancieren in je hypotheek. Dat is weer mooi meegenomen. Shutters trekken echt de aandacht in een ruimte. Dit type raamdecoratie is klassiek, stijlvol en tijdloos.

Je bepaalt zelf de lichtinval en privacy met de verstelbare lamellen. Open de shutters helemaal als je veel licht de kamer wil binnenlaten. Sluit de shutters wanneer je rustig tv wil kijken of lezen, zonder gestoord te worden door de felle zon.

Duurzame plisségordijnen

Plisségordijnen hebben een honingraatstructuur. Door deze structuur wordt er een luchtlaag gecreëerd. Hierdoor blijft je huis in de winter heerlijk warm en in de zomer lekker koel. Dit type raamdecoratie werkt ook weer isolerend. Naast een isolerende werking, zijn plissés ook nog eens superstijlvol.

raamdecoratie rolgordijn

Voordelige rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg voordelig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook geschikt voor dakramen. Ben je op zoek naar rolgordijnen met een iets luxere uitstraling? Dan zijn duo rolgordijnen een perfecte oplossing. Ze worden ook wel roljaloezieën genoemd. Dit komt omdat ze veel weghebben van jaloezieën. Ook bepaal je zelf de lichtinval en privacy.

Welk type raamdecoratie is jouw favoriet?

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121