Een gietvloer aanschaffen

Nog steeds ontdekken heel erg veel mensen de voordelen van een gietvloer. Op de een of andere manier bleven die voordelen lange tijd wat verborgen, de vloer is nu echter aan een indrukwekkende opmars bezig. De vloer misstaat in geen enkele woning en ruimte en wordt ook bedrijfsmatig meer en meer gebruikt. Als slechts weinig andere vloeren weet de gietvloer functionaliteit te koppelen aan een prachtige uitstraling.

Gietvloer is een onderhoudsvrije en zeer eigentijdse vloer

Je kunt een gietvloer beslist een onderhoudsvrije en eigentijdse vloer noemen. Bovendien kun je de gietvloer tegenwoordig in erg veel verschillende kleuren aanschaffen. Er is voor elke woning een passende gietvloer beschikbaar. Je kiest even gemakkelijk de vloer met de bekende betonlook als de al even bekende grindvloer. Op de gietvloer kun je tal van typeringen plakken. Eén daarvan is die van een kindvriendelijke vloer.

Ideaal voor een gezin met opgroeiende kinderen en huisdieren

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen, dan weet je dat de vloer wat vuiler wordt dan wanneer je geen kinderen hebt. Met een gietvloer doet dat er niet toe. Vuil krijgt geen kans om zich op te hopen in naden en voegen, simpelweg omdat die er niet zijn. Daarom kun je de vloer met behulp van een stofzuiger en een dweil uitstekend schoonmaken en schoon houden. De vloer geldt eveneens als ideaal als je huisdieren hebt, uiteraard om dezelfde redenen.

Vloer is hypoallergeen

nieuwe vloer in je huis

Ook als je gevoelig bent voor allergieën is het een uitstekende vloer. Stof en pollen hechten zich niet aan de vloer, maar worden juist afgestoten. Dit is bij andere vormen van vloerbekleding wel anders. Met een gietvloer blijven de bekende niesbuien uit en dat is heerlijk. Wat betreft kleuren en stijlen is zo goed als alles mogelijk en ben je toe aan een nieuwe gietvloer, dan kan die nieuwe vloer vaak bovenop de liggende vloer gelegd worden. Dit vanwege de beperkte dikte van deze vloer, die ook nog eens prima te combineren is met vloerverwarming. De vloer is snel warm en dat maakt het dus ook nog eens een zeer comfortabele vloer.

Bedrijfsmatig wint vloercoating nadrukkelijk terrein

Bedrijfsmatig wordt meer en meer gekozen voor vloercoating. Ook dat is allesbehalve vreemd. Vloercoating zie je veel in winkels, kantoren en magazijnen, maar zeker ook in productieruimtes en garages. Ook vloercoating is naadloos, slijtvast en bestand tegen chemicaliën. Je houdt de vloer gemakkelijk schoon en ook de toplaag kun je steeds laten glanzen. Dit vanwege het feit dat de vloer vloeistofdicht is. Vloercoating is een epoxy vloer en ook deze vloer is er in heel erg veel verschillende kleuren. Met name het feit dat de vloer volledig van epoxy is, maakt het bedrijfsmatig zo’n interessante vloer. Epoxy is kunsthars en dat maakt de vloer bestendig tegen chemische middelen.

De gietvloer zit in de lift

Het moge duidelijk zijn dat de gietvloer in de lift zit. De voordelen zijn groot, zoals ook het aanbod aan verschillende soorten gietvloeren indrukwekkend groot is. Het kleurenpalet is breed en de gietvloer is tegenwoordig geschikt voor elke ruimte in je woning, zoals de woonkamer, kinderkamer, de keuken of badkamer.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 95