Hoe verdubbel je je inkomen?

Velen van ons willen graag een extra zakcentje verdienen. En het liefst een beetje makkelijk aub.

Maar hoe doe je dat? Met opties of beleggen in aandelen. Of investeren in vastgoed. En wat denk je van het aanschaffen van Bitcoins of ander digitaal geld.

Een woning verhuren

Maar eerlijk is eerlijk, het is best ingewikkeld en niet voor iedereen weggelegd om zich daarin te verdiepen. Ook de onzekerheid die dergelijke investeringen met zich meebrengt, weerhoudt een hoop mensen ervan om stappen te zetten. Toch is er ook een groeiende groep die het wel aandurft. Vooral het verhuren van woningen is de laatste tijd in opmars gekomen. Een bedrijf zoals Bidly die de huurinkomsten automatisch regelt, draagt daar op een positieve manier aan bij.

Bidly heeft namelijk een handige tool voor het innen van de huur. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe omdat je de huurders niet meer achter de broek aan hoeft te zitten. Een woning zelf verhuren is daarmee opeens een aantrekkelijke optie geworden.

De huur innen, eenvoudiger kan het niet

In een paar stappen leggen we uit hoe het werkt:

  1. Als verhuurder voeg je het pand toe in het systeem.
  2. Het betreffende contract, de borg, de huursom en eventuele andere kosten zet je erbij. 
  3. De huurder ontvangt een uitnodiging tot acceptatie en stelt in op welke wijze hij wil betalen. Dat kan via een maandelijkse betaallink die de huurder via iDeal ontvangt of via een automatische afschrijving van de opgegeven bankrekening.
  4. Ingewikkelder dan dit is het niet. Blije huurder, blije verhuurder.

In het betaaloverzicht is duidelijk te zien wie er aan de betalingsverplichting heeft voldaan en wie er nog moet betalen. Ook als er meerdere panden zijn, blijft het een overzichtelijk geheel. Als er te laat betaald is, staat er zelfs bij met hoeveel dagen de termijn is overschreden.

Overigens kan dit systeem gebruikt worden voor de verhuur van woningen, appartementen, studentenkamers, garageboxen of een caravanstalling. Zowel particuliere verhuurders als bedrijven kunnen er gebruik van maken.

huis inrichten met spaargeld - woningwaarde - oversluiten

Blijf alert op je huurder

Natuurlijk zijn er meer punten waar je op moet letten als je een woning wilt gaan verhuren. Check bijvoorbeeld goed de persoonsgegevens en achtergrond van je nieuwe huurder. Je wilt niet voor verrassingen te komen te staan. Het laatste waar je waarschijnlijk op zit te wachten is een uitgeleefd woonhuis met, wie zal het zeggen, een plantage in de kelder. Deze situaties zijn gelukkig meer uitzondering dan regel, maar het is wel degelijk iets waar je van tevoren over na zult moeten denken. Ook is het praktisch om een woning te verhuren die dichtbij is, zodat je met regelmaat de staat van het huis kunt checken. Dat mag namelijk gewoon. Uiteraard moet het contract goed en compleet opgesteld worden. Laat je niet ontmoedigen en onderzoek alle mogelijkheden. Het gebruik maken van dit handige systeem om de huren te innen, is er in elk geval een!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207