Besparen op je verbouwing, zo doe je dat!

Een verbouwing is niet een luxe die iedereen zich kan veroorloven. Vaak is er veel geld mee gemoeid. Om de verbouwing te financieren is lang sparen of een lening nodig. Dan is het fijn als je ervoor kunt zorgen dat je verbouwing niet meer hoeft te kosten dan strikt noodzakelijk. We geven een aantal tips over hoe je kunt besparen op je verbouwing.

Meer zelf doen

Dat er professionals bestaan, wilt niet zeggen dat je als gewone sterveling ook niet het een en ander zelf kunt doen voor je verbouwing. Als je de uitdaging aandurft, kun je namelijk een hoop geld besparen. Op het internet vindt je allerlei tips en video’s met tutorials over hoe je bepaalde zaken moet aanpakken. Neem voor de verbouwing wel de tijd en doe het secuur, anders heb je alsnog professionals nodig om jouw fouten te herstellen en verdampt je besparing. Sloopwerk is overigens iets wat je prima zelf zou kunnen doen.

Zelf de bouwmaterialen aanschaffen

Wanneer je de verbouwing uitbesteedt aan een bedrijf, dan kunnen zij voor de bouwmaterialen zorgen. De kans dat je dat je te veel betaalt, is levensgroot. Een handige manier om dat te voorkomen, is door gespecificeerde offertes aan te vragen voor jouw verbouwing. Daarop kun je precies zien welke materialen er nodig zijn. Daarmee kun je zelf op pad gaan om de materialen te kopen zónder de commissie van het aannemersbedrijf.

Materialen hergebruiken

Niet alles wat je verwijdert of uitbreekt tijdens je verbouwing hoeft linea recta naar de stort. Kijk goed of er materialen zijn die je kunt hergebruiken. Op die manier bespaar je op de kosten voor nieuwe materialen. Bovendien ben je dan circulair aan het verbouwen, dan past perfect in de huidige duurzame mindset.

Materialen uit de sloop verkopen

Wil je de materialen die vrijkomen bij sloopwerkzaamheden niet hergebruiken? Een ander heeft er misschien nog wel wat aan. Je bespaart dan ook direct op de kosten om het materiaal te storten bij de milieustraat.

Huis schilderen - verbouwen

Bouwmaterialen kopen tijdens aanbiedingen

Als je niet te veel haast hebt met het realiseren van je verbouwing, kun je handig gebruikmaken van kortingen bij de bouwmarkt. Vaak zijn er in april en juni kortingen op bouwmaterialen en betaal in juli het minst voor isolatiemateriaal. Houd dus de folder in de gaten en verzamel de benodigde materialen wanneer ze in de aanbieding zijn!

Als je op deze manier je verbouwing slim en economisch aanpakt, kan het geheel een stuk minder duur uitvallen. En dat is toch weer geld dat je aan iets anders leuks of nuttigs kunt besteden. Bijvoorbeeld aan nieuwe meubels!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101