Zo zorg je dat je woning in de winter veel sneller warm wordt

In Nederland kan het in de winter nog best koud worden, thuiskomen in een warm huis is dan erg fijn. Of als je liever niet de kou trotseert is het prettig om binnen een behaaglijke warmte te hebben. Dit kun je doen door de verwarming lekker op te stoken, maar dat is niet heel energiezuinig of goed voor het milieu. Hoe houdt jij dan je huis lekker warm in de winter en zorg je ervoor dat het snel warm wordt in huis? Lees deze handige tips.

Gebruik een radiatorventilator en houd je verwarming vrij

Om het lekker warm te krijgen in je huis is het noodzaak dat de warmte die een radiator geeft goed te verspreiden in de ruimte. Je ziet vaak dat mensen een bank, stoel of ander meubelstuk voor een verwarming zetten. Dit is lekker warm, immers je kunt behaaglijk tegen de warme verwarming aanleunen maar het is niet efficiënt. Het zorgt er namelijk voor dat de warmte niet goed door de ruimte kan worden verspreid. Wil je zorgen dat de warmte snel door de woning wordt verspreid, moet je zo min mogelijk spullen voor de verwarming zetten. Ben je op zoek naar een manier om efficiënt de warmte te verdelen over een ruimte kan een radiatorventilator een goede oplossing zijn.

Een radiatorventilator heeft namelijk als doel de warme lucht beter te verdelen over een ruimte. Het is een klein apparaat wat je onder of tussen de radiator bevestigt. Daarna sluit je het apparaat aan op het elektriciteitsnet en kun je profiteren van lagere stookkosten.

Voorkom tocht en houd deuren dicht

binnendeur - interieur

Het is misschien een beetje een open deur, maar om te zorgen dat het lekker warm blijft moet je deuren dicht houden. Met gesloten deuren voorkom je dat koude lucht uit andere delen van de woning de kamer in gaat die je probeert te verwarmen. Andersom is het ook zo dat de warmte uit een kamer minder snel wegebt als je de deuren gesloten houdt. Een andere boosdoener van koude lucht in een kamer is tocht. Tocht kun je voorkomen door tochtstrips bij ramen en deuren aan te brengen. Ook kun je bijvoorbeeld een handdoek onder een deur leggen om ervoor te zorgen dat er geen koude lucht door de spleet heen kan. Met deze simpele tips maak jij je woning snel warm en blijft het ook behaaglijk warm.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122