Wat zijn de voordelen van prefab bouw?

Er zijn heel wat voordelen als je kiest voor prefab bouw. Een ervan is de veel kortere bouwtijd. Het meest gebruikt materiaal voor prefab bouw is hout of beton. De kans op fouten is bij deze manier van bouwen ook beduidend lager. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van prefab bouw.

 

Minder overlast op de bouwlocatie

Bij het bouwen op de prefab manier worden alle elementen in de fabriek voorbereid en gemaakt. Het voordeel daarvan is dat er op de bouwplaats niet meer gemetseld hoeft te worden. Vanuit de fabriek wordt alles naar de bouwlocatie gebracht en daar geplaatst. Geeft veel minder en de bouwtijd is ook een heel stuk korter tegenover de traditionele manier van bouwen.

 

Goed kwaliteit en alles wordt onder zeer goede geconditioneerde omstandigheden vervaardigd

Er wordt altijd eerst een heel digitaal ontwerp gemaakt. Het fijne daarvan is dat je dan ook direct kan zien waar er eventueel nog wat aanpassingen gedaan moeten worden. Doordat er heel veel tijd wordt besteed aan de voorbereiding heeft dit als voordeel dat er minder fouten worden gemaakt. Het is ook een groot voordeel dat heel het productieproces plaatsvindt in de fabriek onder de meest gunstige omstandigheden. Denk bijvoorbeeld maar aan isolatie. Deze blijft in de fabriek keurig droog. Terwijl deze bij de traditionele bouw behoorlijk nat kan worden mocht het net in die periode gaan regenen.

 

Het is ook een voordeel dat de werkzaamheden gewoon doorgaan bij strenge vorst

Heb je bij de traditionele manier van bouwen nog de kans dat alles stil komt te liggen bij strenge vorst. Bij bouwen op de prefab manier is dit niet aan de orde. Het voordeel is dat de bouwwerkzaamheden altijd gewoon doorgaan. In de fabriek zijn de omstandigheden goed en kan er gewoon verder gebouwd worden aan het bouwproject, Dat levert je toch behoorlijk wat extra tijdswinst op. De bouwtijd is al veel korter maar als de bouw ondanks de vorst toch gewoon verder gaat is dat helemaal geweldig. Dat betekent dat nog sneller in je mooie prefab woning kan gaan wonen.

huis inrichten met spaargeld

Op de prefab manier bouwen is goedkoper

Net vertelde we je al dat er minder fouten worden gemaakt bij het bouwen op de prefab manier. Door een veel betere voorbereiding is de kans op faalkosten veel kleiner. Uiteindelijk ga je dat ook terugzien in de prijs die je moet betalen. Het is mede hierdoor dat het veel goedkoper is. Terwijl je ten aanzien van de kwaliteit van de bouw geen concessies hoeft te doen.

Remon Hendriksen
Remon Hendriksen
Artikelen: 3